Araklı Belediyesi Orta Afrika'da Su Kuyusu İnşa Etti

Trabzon'un Araklı ilçe belediyesi ile İnsani Yardım Vakfı arasında yapılan çalışma sonucunda Orta Afrika'da bulunan ÇAD ülkesinin, Dagana şehrinde 106 haneyi kapsayacak olan su kuyusu inşa edildi. Denize karası olmayışından dolayı su sıkıntısı yaşayan insanlar için su kuyusu inşa edildi.

6 ay önce protokol yapılmıştı. Trabzon İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Rühtü Kalma, Araklı temsilciliğinden Yunus Çakır ve Ali Osman Tekinbaş belediye başkanı Recep Çebi'yi makamında ziyaret etti. Afrika'da yapılan su kuyusunun resimleri ve videoları paylaşıldı.

Trabzon İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Rühtü Kalma yaptığı açıklamada ''Öncelikle bu denli duyarlı olduğu için Araklı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şuana kadar 5600 adet su kuyusu inşa ettik. Afrika'da yardıma muhtaç Müslüman kardeşlerimize yardım elimizi uzatıyoruz. Bu hususta destek veren herkesin Allah niyetlerini kabul eylesin.'' ifadelerine yer verdi.

Araklı'da İstanbul Ticaret Odası Şehit Er Zeki Ayvenli İmam Hatip Ortaokulu da su kuyusu çalışmalarına başladı. Afrika'daki Müslümanların en büyük sorunlarından biri olan su için çalışmalar devam ediyor.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yapılan çalışmaları görünce çok mutlu olduğunu söyleyerek ekledi ''İslam Dünyasına liderlik eden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bizlerde elimizden geldiğince Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı ile yaptığımız çalışmada Afrika Çad ülkesinin, Dagana şehrinde bulunan Damkol Tom Oumar köyüne su kuyusu kazandırdık. 106 hane bulunan köyde çekilen karelerde herkesin dua ettiği görülüyor. İşte bizler, ülkemiz, milletimiz Müslüman kardeşlerimizin dualarıyla birlik beraberlik içerisindeyiz. Onların duasını kazanmak bizleri son derece mutlu etti. Bizler elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz. Allah mazlumların yardımcısı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' ifadelerine yer vererek duygularını paylaştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber