AK PARTİ YASAKLARI KALDIRDI  EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLADI

Milletvekili CORA, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada AK Parti döneminde eğitim alanında yapılan reformların önemine değindi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, AK Parti’nin iktidarda olduğu 18 yıl içerisinde birçok alanda ilkleri ve enleri gerçekleştirdiğini ifade ederken, eğitim alanında yaptığı yatırımlara dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden Plan ve Bütçe görüşmelerinde konuşan Milletvekili CORA, “Biz her şeyden evvel eğitimde fırsat eşitliğini sağladık. Bizden önceki Türkiye'de eğitimin ne hâllerde olduğunu da çok iyi biliyoruz. Üniversite kapılarında bekleyen başörtülü öğrencilerin eğitim haklarının ellerinden nasıl alındığını ve engellendiğini bu millet unutmamıştır. Aynı şekilde katsayı engeliyle beraber yine eğitimde birçok gencin hayatının söndüğünü hiçbir şekilde unutamayız. Ben lise öğrencisiyken sayısal bir sınıfta okudum ve sözelden tercih yapıp o dönem hukuk fakültesini kazanmıştım. Eğer o yıl kazanamamış olsaydım katsayı engelinden dolayı belki de üniversiteli bir öğrenci olamayacaktım.” dedi.

CORA şunları söyledi:

ÜNİVERSİTE HARÇLARINI KALDIRDIK

“AK Parti döneminde çok şükür birçok ezber bozulmuştur. Hatırlıyorsanız, öğrenci eylemlerinin vazgeçilmez konusu olan üniversite harçları AK Parti döneminde kaldırılmıştır. Bir diğer yenilik de artık fakiri, zengini hiç fark etmeksizin bütün öğrencilerin ders kitaplarını sıraların üzerine koyuyoruz, bu tarihi bir reformdur. Ücretsiz ders kitabı dağıtılması AK Parti döneminde gerçekleşmiştir. Yaptırmak istemediler ama hatırlayın 4+4+4 sistemiyle zihinlerde oluşturulan engelleri biz kaldırdık. Her ilde üniversite açtık. Her ilde üniversite açtık. Daha önce 76 olan üniversite sayısını vakıf üniversiteleriyle beraber 208'e çıkardık. Hakkari'deki bir öğrenci büyükşehirlere gidemiyorum diye eğitim hakkı elinden alınmayacaktır. Kendi ilinde üniversiteli bir öğrenci olmasına imkân sağlanmıştır . Biz bu bakış açısıyla olaya yaklaştık, her yerde okul sayısını artırdık, derslik sayısını artırdık, derslik başına düşen öğrenci sayısı 40’lardan 24’lere inmiştir.”

OKULLAŞMA ORANINI YÜKSELTTİK

“AK Parti öncesi bir dönemde ortaokulda 45 kişilik sınıflarda okuyan bir öğrenciydim, şimdi 24 kişilik sınıflarda eğitim verilmektedir. Okullaşma oranını yükselttik hem ortaokulda hem lisede hem de üniversitelerdeki okullaşma oranını yükselttik. Okullarda spor salonu sayısını, laboratuvar sayısını, kütüphane sayısını 4 kat artırdık. Yine, akıllı tahtalar, internet erişimiyle teknolojik imkânları yurdun her bir tarafına ulaştırmış olduk. Rekor düzeyde öğretmen ataması yapıldı. Yaklaşık olarak sadece AK Parti döneminde 1 milyon civarında öğretmen ataması yapılmıştır. Öğretmenlerimizin özlük haklarını iyileştirdik.”

PISA’DA MUAZZAM BİR YÜKSELİŞİMİZ VAR

“ 2015 yılından beri Plan ve Bütçe Komisyonu üyesiyim, burada muhalefet partililer konuşmalarında sürekli olarak PISA Uygulamalarından bahsedilmekteydi. Orada çok düşük olduğumuzu, ‘Tamam madem iyisiniz orada niye kötüyüz?’ şeklinde eleştiriler vardı. Bu yıl, 2020 yılına geldiğimizde PISA Uygulamalarında çok muazzam bir yükseliş ortaya koyduk, tabii bundan hiç kimse bahsetmiyor. İyi olanlara hiçbir şekilde

değinilmiyor, nerede onlarca konu arasında belki binlerce mevzu arasında bir-iki tane olumsuz şey yakalanıp onun üzerinde yola çıkarılıyor. PISA uygulamalarındaki başarı eğitim politikalarımızın sonuç verdiğini göstermektedir.” dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber