banner240
banner237
banner238

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU OLMASI GEREKEN; AKTİF EĞİTİM

Günümüz toplumunda “eşitlik” çok değer verilen bir özelliktir. Eğitimde de eşitlik önemli yer tutar. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, Korona, Kovit-19 ile öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak uğruna Öğretmenlerimizin çokça çabalarıyla başarıları olmuştur. 2021-2022 yılı eğitim - öğretim yılının belli bir döneminde Kovit-19’ un etkisini yitirmesi sonucu yüz yüze eğitimde öğrencilerin eşitliğinde görülmüştür. “Eşitlik” dedik. Neden? İçinde bulunulan kavramsal açıklamalara gereksinim duymak adına TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; , düşünce tarihi içinde eşitlik, toplumsal eşitlik görüşlerini özetleyip karşılaştırmak amacını ifade etmek olduğudur.

Bakın, pek çok olumsuzluğun kökeninde eşitsizlik vardır. Ama bütün olumlu yönlerin temelinde de eşitsizlik bulunmaktadır. O halde, pandemiyle 2021- 2022 eğitim- öğretim döneminde de olumsuzluklarının, öğrenci ve öğretmenlere sağladığı fırsat eşitliği olmuş mudur? Sınavları görebilmekteyiz. Pahalı bilgisayar ve teknolojik imkân sağlansa da öğrencilerin vakit ayıramadığını görmekteyiz... 2021-2022 eğitim – öğretim yılı, Öğrenci, öğretmen ve ailelerde çok öne çıkmış olan belli başlı görüşleri özetleyip karşılaştırmak amacını da göstermiştir. Böyle bir dönemde 2021-2022 eğitim ve öğretim yılını geride bırakıyoruz.

Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği çağımızda, gelişmekte olan ülkeler, eğitim ve öğretimle topluma yeni katılacak bireyleri geliştirerek kazandırmak olmuştur. Toplumun gelişmesinde önemli sorumluluğunu yerine getiren Öğretmenlerimizi TÜRKAV olarak tebrik ediyoruz. Öğrencilerimize ve ailelerine huzurlu tatiller diliyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber