Yabancı Öğrencilere İmkan

28.10.2021, TRABZON, TTSO – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini alan tüm uluslararası öğrencilerin ülkelerinde Türkiye’nin birer temsilcisi olacağını belirterek, “Gelecekte yapacağınız işlerde ve alacağınız görevlerde sizlerle işbirliğine devam etmek istiyoruz” dedi.

95 ÜLKEDEN 1458 ÖĞRENCİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde Uluslararası Öğrencilerle Tanışma Toplantısı düzenlendi.  Toplantıya KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Göç İdaresi İl Müdürü Ramazan Latifoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ve ilgili kurumların temsilcileriyle KTÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler katıldı. Toplantının açılışında yapılan sunumda KTÜ’de bu yıl 95 ülkeden bin 458 öğrencinin eğitim gördüğü ifade edildi.

“TEKNOLOJİYE AĞIRLIK VERİN”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada uluslararası öğrencilere seslenerek şunları söyledi:

“Öğrenim hayatınız boyunca ticari hayatta da var olmak isterseniz sizlere yardımcı oluruz. Bize ulaşın. Önemli olan sizlerin burada her alanda iyi yetişerek ülkelerinize dönmeniz. Orada Türkiye’nin birer temsilcisi ve elçisi olacaksınız. Gelecekte de yapacağınız işlerde ve alacağınız görevlerde sizlerle işbirliğine devam etmek istiyoruz. Öğrencilik yıllarınızda bize düşen tüm destekleri sizlere sağlayacağız. Teknolojiye dönük işler yapmayı tercih edin. Geleneksel işlerde yer bulmanız zor olur. Teknolojiye ağırlık verin ve kentinizi buna görev yetiştirin” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber