Yomra Fen’den bir başarı daha..

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının katılımıyla gerçekleşen IV. Ulusal Bilim Kampı Sergi ve Ödül Töreni Konya’da düzenlendi.

Trabzon Yomra Fen Lisesi Türkiye 2.oldu..

81 ilden 81 bilimsel projenin katıldığı yarışmada 15 proje finale davet edildi. Yarışmaya Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında katılım sağlayan Trabzon Yomra Fen Lisesi Okul Müdürü Ahmet Kadı Kadıoğlu’nun destekleri, Biyoloji öğretmeni Burçak Nevzat Arslan danışmanlığında Merve Bulut ve Dilay Birinci adlı öğrencilerin hazırladığı ‘Bakteriyal Kitinaz Geninin Ekspiresyonu ve İnsektisidal Aktivitesi’ adlı proje çalışması ile Türkiye ikincisi oldu.

Kadıoğlu: “ Okulumuzdaki proje kültürü bu başarıları getiriyor”..

Trabzon Yomra Fen Lisesi Müdürü Ahmet Kadı Kadıoğlu başarının okulda oluşmuş olan proje kültürünün tabii bir sonucu olduğunu ifade ederek, “Öğrencilerimizin dikkatli ve disiplinli çalışmaları, öğretmenlerimizin isabetli yönlendirmeleri ve rehberliği ile okulumuzdaki diğer paydaşların her anlamda yardımcı olmaları sonucunda başarılar gelmektedir. Bu anlamda, öncelikle Biyoloji Öğretmenimiz Burçak Nevzat Arslan’a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz Merve Bulut ve Dilay Birinci’yi tebrik ediyorum. Başarıları her alanda daim olsun” dedi.

Mikro ve Nanoteknoloji, İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi, Eğitimde Dijitalleşme alanlarında yapılan çalışmalarda, öğrenciler ve akademisyenler bir araya gelerek 4 gün boyunca yoğun bir kamp dönemi geçirdi, atölye çalışmaları yaptılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber