Mustafa Ağırman, İlahiyat Fakültesi Öğrencileriyle Bir araya Geldi

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi’nin düzenlediği etkinlik, 19 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’da İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda fakülte öğrencileri ve bölüm hocalarının katılımı ile gerçekleştirildi. “Peygamberlerin Büyük Anneleri” konulu etkinlikte Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünde görev alan Prof. Dr.Mustafa Ağırman, GÜ öğrencileri ile bir araya geldi.

Programa, Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdurrahman Altuntaş, İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şube Başkanı Adem Varan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Amacımız, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkıda bulunmak”

Burak Mutlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferans İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şube Başkanı Adem Varan’ın konuşması ile devam etti. Başkan Varan yaptığı açılış konuşmasında ‘’Kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi olarak düzenlemiş olduğumuz konferansımıza hepiniz hoş geldiniz. Aynı zamanda Kıymetli misafirimiz Prof. Dr. Mustafa Ağırman hocamız Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin şehri olan Gümüşhanemize hoş geldiniz’’dedi.

Varan, “İlim Yayma Cemiyeti’nin amacının, ülkenin kalkınmasına, milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerde bulunmaya gayret etmekte olduklarını dile getirdi. Başkan Varan, “Malumunuz pandemi dönemlerinde böyle coşkulu programlara hasret kalmıştık. Çok şükür kaldığımız yerden yeniden bismillah dedik. Nice güzel programlarda buluşmak ümidiyle tekrar hoş geldiniz’’ diyerek sözlerini tamamladı.

“Sözününüz dinlenilmediği, değer görmediğiniz hiçbir yerde durmayın”

Peygamber efendimizin büyük anneleri hakkında GÜ İlahiyat Fakültesi öğrencilerini bilgilendiren Mustafa Ağırman, Kur’an’ın ana konularından birisinin de Peygamberler tarihi olduğunu ifade etti. Ağırman İlahiyat Fakülteleri’nde konu hakkında derslerin işlenmediğini belirterek sitemde bulundu. Okullarda okutulmamasına rağmen öğrencilere araştırma yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Mustafa Ağırman, “Merak edip bakmalısınız. Araştırmalısınız, bunlar sizin konularınız. Hocalarınız ödev vermese bile kesinlikle araştırın” şeklinde konuştu.


Fakülte öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Prof. Dr.Mustafa Ağırman, “Peygamberlerimiz hayatı bizlere şunu da öğretir, sözününüz dinlenilmediği, değer görmediğiniz hiçbir yerde durmayın” diyerek sözlerine devam etti. Hz. İbrahim’in, Nemrut'un ateşinden kurtularak Babil'den ayrılıp Mısır'a gittiğini anlatan Ağırman, konuşmasına Ayet ve hadisler hakkında da bilgiler vererek konuşmasına son verdi.

Düzenlenen etkinlik Prof. Dr. Mustafa Ağırman’a fakülte adına verilen plaket takdiminin ardından sona erdi.

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gif Haber Merkezi 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber