Başkan Hacısalihoğlu: Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması uzatılsın

 TTSO – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, iş dünyası olarak taleplerinin Kısa Çalışma Ödeneğinin süresinin uzatılması olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomi yönetimimizin 31 Mart tarihinde sona erecek olan Kısa Çalışma Ödeneğini yeniden değerlendirmeye alacağına inanıyoruz” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Covid-19 nedeniyle uygulamaya koyulan Kısa Çalışma Ödeneği süresinin 31 Mart 2021 tarihinde sona erdiğini belirterek, “Pandemi süreci etkisini artırarak devam ederken esnafımız, sanatkarlarımız, tüccarlarımız ve sanayicilerimiz başta olmak üzere özel sektörümüzün ortak beklentisi uygulamanın uzatılmasıdır. Pandemi sürecinde hem işverenler hem de çalışanlar için az da olsa maddi rahatlama sağlayan kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması yanında destek miktarının da en az asgari ücret seviyesine çekilmesinde toplumsal fayda bulunmaktadır” diye konuştu. Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaklaşık bir yılı aşkın süredir devam etmekte olan pandemi nedeniyle ekonomik dengeleri büyük oranda bozulan iş yerlerimiz ayakta kalmak için bugüne kadar tüm zorlayıcı şartlara rağmen büyük bir fedakarlık göstermeye devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomi yönetimimizin 31 Mart tarihinde sona erecek olan kısa çalışma ödeneğini yeniden değerlendirmeye alacağına, esnaflarımıza, sanatkarlarımıza, tüccarlarımıza ve sanayicilerimize bu zor dönemde yapılan desteğin artılarak sürdürüleceğine inanıyoruz. Özel sektörün ve Türkiye’nin yıllardır büyük özverilerle oluşturduğu işgücünün kaybedilmesine izin verilmemelidir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber