BAŞKAN UZUN PANDEMİDEN DOLAYI ESNAF ZORDA ESNAFA DESTEK VERİLMESİ LAZIM DEDİ

   Küçük esnaf ve sanatkârlarla ilgili sektörünü düzenleyen yasanın yeniden ele alınması ve etkin hale getirilmesini isteyen Arsin Girişimci İş adamları derneği başkanı Süleyman Uzun “Her yıl gelişen ve büyüyen pazarda esnafın korunup desteklenmesi için perakende sektörünü düzenleyen yasanın yeniden ele alınması artık kaçınılmaz. Esnaf ve sanatkârımızı koruyan perakende yasası 2 yıl önce çıktı. Yaklaşık 729 milyar TL pazar payı olan perakende sektöründe esnafa kolaylıklar sağlayacak bu yasaya yeni düzenleme getirilmeli, aynı zamanda bu yasanın tüm maddelerine canlılık kazandırılmalı. Özellikle mahalle aralarına kadar giren zincir ucuzluk marketleri ile esnaf başa çıkmakta zorlanıyor. Başta bakkal esnafı olmak üzere tüm küçük esnafın korunması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Çünkü esnaf ülke ekonomisinin bel kemiğidir, her zaman korunmalı.
Biz dernek olarak küçük esnafın gücünün Ahilik kültüründen geçtiğine inandık. Tabii bu kültürün çok katı kuralları var ancak bizler dürüstlük, güler yüzlü olmak ve kendi arasında dayanışmacı bir tutum sergilemek gibi temel prensipleri etkin hale getirmek istedik. Tüm bunları yapmaktaki nihai amacımız ise yerel ekonomiyi canlandırmaktı.
Başkan Uzun yaşanan pandamı süreciyle birlikte ilçe esnafı çok büyük zorluklarla karşılaştı. Eğitimle ve okullarla ilgili esnafımız altı aydır para kazanamıyor. Düğün sektöründe iş yapan tüm esnafımız da iki aylık yasaktan sonra tam belini doğrultacakken bu kez düğünler yeniden kısıtlandı. Yani pandamı en çok küçük esnafı etkiledi diyebilirim. Pandamı boyunca küçük esnaf halkın yanındaydı. Fırıncılar sokak sokak gezerek ekmek dağıttı. Ama aradan iki ay geçti. Şimdi herkes yine marketlerde. Oysaki kötü gününüzde yanınızda olan mahallenizdeki esnaf. Bu yüzden halktan istediğim, siz de küçük esnaftan alışveriş edin ki onlar da bu süreçte ayakta kalsınlar. Bu hepimiz için çok önemli.

Birde bizim ilçemize has yapılması gereken işler, çalışmalar var. Biz onları uygun zamanlarda kaymakamız, belediye başkanımız, esnaf odamız, ilgili kişiler ve kurumlarla birlikte oturup çalışacağız dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber