ÖRS : KONTAK KAPATAN ŞÖFERLERİN SORUNUNU  TBMM YE TAŞIDI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM’de yaptığı konuşmada servis şoförlerinin sorunlarını gündeme taşıdı, "10 aydır kontak kapatan servis şoförleri iflasın eşiğinde” dedi.


Örs, covid-19 nedeniyle okulların tatil edilip uzaktan eğitimin başlaması ve işyerlerinin kapanıp evden çalışma sisteminin yaygınlaşması ile yaklaşık 10 aydır kontak kapatan servis şoförlerinin salgın döneminde en çok sıkıntı yaşayan esnaf gruplarından biri olduğunu belirterek sektördeki sorunların çözümü ve esnafa destek verilmesi konusunda hükümete çağrıda bulundu.


Pandemi sürecinde servisi şoförlerinin adeta unutulduğunu belirten Örs, “Aylardır kontak açmayan servis şoförlerimiz var. Okul servis araçları yaklaşık on aydır kontak kapatmış durumda, personel ve memur servisi çeken servisçi esnafı, firmaların kapanmasından ve evden çalışma sisteminden dolayı çalışamıyorlar. Bu kardeşlerimizin ailelerine bakacak durumu yok. Kira, elektrik, su, doğal gaz borçlarını ödeyemiyorlar. İflasın eşiğindeler.” dedi.


Örs, servis şoförlerinin kredi borçları olduğunu dikkat çekerek “Bu esnafımızın birçoğunun kredi borçları var, ertelenen borçların ödeme süresi geldi ama elde avuçta bir şey yok. Ne yapacak bu kardeşlerimiz? SGK primlerini, motorlu taşıtlar vergilerini, araç muayene ücretlerini, muhasebe ödemelerini nasıl yapacaklar, neyle yapacaklar? Üç ay verilecek ayda bin TL'yle hangi birine yetişecekler?” ifadelerini kullandı.


Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, 10 aydır iş yapmayan şoför esnafının trafik sigortaları, araç bakım masrafları ve günlük temel ihtiyaçlarının karşılayacak maddi destek sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber