Trabzon’un coğrafi işaretli ürünleri YÖREX’de tanıtılıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu üyeleri Özcan İlarslan ve İlyas Bektaş, fuarda Trabzon'un yöresel ürünlerinin sergilendiği standı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na yöresel ürünlerden oluşan hediyeler verdi.

TOBB'nin desteğiyle, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını bu yıl 11'inci kez ziyaretçilerine açtı. DOKA'nın desteğiyle fuarda stant açan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası, Coğrafi İşaretli Ürünler başta olmak üzere kentin çeşitli ürünlerini tanıttı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“YÖREX yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri ekonomiye kazandırmak amacıyla 2010 yılında ‘kriz varsa, çare de var’ sloganıyla yola çıktı. Antalya Ticaret Borsamızın başlattığı bu girişimi biz de TOBB olarak destekledik. Aradan geçen 10 yılda 3 bin katılımcıya ve 1 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptık. YÖREX, aynı zamanda ülkemizde coğrafi işaret ekosisteminin gelişmesine de önemli katkılar sundu. 10 yılda tescilli coğrafi işaret sayısı 110’dan 921’e, başvuru sayısı ise 160’tan 721’e çıktı. YÖREX, coğrafi işaret algısının ve bilinirliğinin artmasını sağladı.”

Hisarcıklıoğlu, YÖREX’in, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) özel ödülüne ve Oda-Borsa Proje Yarışması Jüri Özel ödülüne layık görüldüğünü de bildirdi.

YÖREX artık Türkiye’nin yöresel ürünler ve coğrafi işaretler vitrinidir” diyen Hisarcıklıoğlu, “Burada ülkemizin tüm renkleri bir araya gelmiştir. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, tüm Türkiye burada, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yan yana durmaktadır” şeklinde konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU TRABZON STANDINI ZİYARET ETTİ

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, DOKA'nın desteğiyle TTSO ve TTB tarafından açılan Trabzon standını da ziyaret etti. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile yönetim kurulu üyeleri Özcan İlarslan ve İlyas Bektaş, Hisarcıklıoğlu’na yöresel ürünlerden oluşan çeşitli hediyeler verdi. Ortak stantta ayrıca Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da Hisarcıklıoğlu’na hediye takdim etti. Trabzon’daki üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerinin yer aldığı stant katılımcılardan ilgi gördü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber