banner240
banner237
banner238

TTB Meclis Üyesi İsmail Hakkı Atasoy; “Fındık Altın Değerindedir”..

Trabzon Ticaret Borsası Meclis üyesi ve aynı zamanda fındık tüccarı olan İsmail Hakkı Atasoy geçen sezon iç fındık ihracatında miktar bazında Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşılmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Rekoltenin bu yıl geçen yıla oranla yüzde 20-30 arasında düşük olmasından dolayı üreticinin ürününü kontrollü bir şekilde pazara getirdiğine vurgu yapan Atasoy, 2020 mahsulünün geçen yıla oranla düşük olduğunun tahmin edildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Yeni sezonda Levant kalite fındık 21.50 TL üzerinden işlem görmeye başladı. Üretici geçen sezonun sonlarında oluşan rakamlar ve rekoltenin geçen yıla kısayla yüzde 20-30 arasında düşük olduğunu bilmesinden dolayı belki de hiç olmadığı kadar kontrollü bir şekilde ürününü piyasaya arz etti. Bu kontrollü arzdan dolayı fiyatlar 2 TL yükselerek 23.50 gibi üreticinin yüzünü güldüren ve memnun eden bir rakama geldi. Aslında bu göstergeler bize fındık borsasının Hamburg’da kurulduğunu ve fiyatın oradan belli edildiği söylenen şehir efsanesinin bir kere daha çürüdüğünü göstermiştir.”

Fiyatların tatmin edici seviyelere gelmesinin üreticide de karşılık bularak yeniden bahçesine önem vermesine, gerekli bakımı yapmasına, gübreleme, ilaçlama ve budama gibi işlemleri yaparak daha fazla verim alma çalışmasına yönelttiğine değinen Atasoy şöyle devam etti:

“Her ne kadar ihracatın bu sezon geçen sezona göre biraz daha düşük olacağı görülse de bir sanayi ürünü olan fındığımızın verim ve kalitesini artırmak için daha çok çalışıp, daha fazla döviz girdisi sağlamak için çok daha fazla gayret göstermeliyiz. Unutmayalım ki; fındık hiçbir ithal girdisi olmadan ülkemize döviz kazandıran, altın değerinde, çok değerli bir tarım ve sanayi ürünüdür.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ayşegül Likos 3 yıl önce

Syn: İsmail Hakkı ATASOY sizi bu güzel yorumlarınızdan dolayı tebrik eder dünyanın en iyi fındık tüccarına sevgilerle.

Avatar
Ayşegül Likos 3 yıl önce

Syn: İsmail Hakkı ATASOY sizi bu güzel yorumlarınızdan dolayı tebrik eder dünyanın en iyi fındık tüccarına sevgilerle.

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber