Dünya Fındık Haftası’nda Hasat Etkinliği

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl ikincisi kutlanan Dünya Fındık Haftası kapsamında hasat etkinliği Sakarya’nın Hendek ilçesinde yapıldı.

Etkinliğe Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Arslantürk, Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir ile üreticiler katıldılar.

Törende konuşan Ekrem Yüce, altın değerindeki ihraç ürünü olan fındıkta verim ve kalitenin mutlaka arttırılması gerektiğine dikkat çekerek, Sakarya’nın verimli toprakları ile bu konuda üzerine düşeni yerine getirmede başarılı olduğunu söyledi.

TTB Meclis Başkanı ve UFK Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Arslantürk de,740 bin hektarlık alanda ilk etapta 1 milyon, sonrasında ise 1 milyon 500 bin ton fındık üretimi yakalamak için 20 yıl önce çalışmalara başladıklarını hatırlatarak, verim ve kalitenin artması ile 5 milyar dolarlık ilk hedefe ulaşabileceklerini ifade etti.

Sakarya TB Başkanı Adem Sarı ise, “Daha fazla satmak için, daha fazla üretmeliyiz” diyerek, sektördeki tüm kurum, kuruluş ve kişileri üretim seferberliğine davet etti.

Hasat etkinliğinde daha sonra hep birlikte bahçeye girilerek fındık toplandı.

Dünya Fındık Haftası’nda Hasat Etkinliği
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.