banner240
banner237
banner238

Başkan Genç’ten 19 Mayıs mesajı!

Başkan Genç mesajında, 19 Mayıs’ı Türk yurdunu işgal ederek sömürge haline getirmek isteyen emperyalistlere karşı başkaldırı tarihi olarak niteledi.

“TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTASI”

Mesajında, 19 Mayıs tarihinin sıradan bir tarih olmadığını belirten Genç, “Osmanlı İmparatorluğu’nun İtilaf Devletleriyle imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması çerçevesinde yurdun işgal girişimlerine karşı İstiklâl ateşinin yakıldığı gündür. Türk milletinin sarsılmaz cesaretinin ve kahramanlığının timsali olan şanlı, onurlu ve şerefli bir direnişin işaret fişeğinin yakıldığı tarihtir. Ezelden beri hür ve bağımsız olarak Türk milletini esaret altına almak isteyen emperyalistlere karşı tarihin en haklı ve en şerefli direnişinin başlatıldığı gündür. 19 Mayıs, şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti’yle özdeşleşmesini en güzel biçimde yansıtan bir gün olarak asla silinmeyecek bir şekilde belleklere kazınmıştır.” cümlelerine yer verdi.

“TÜRK MİLLETİ İSTİKLÂL İÇİN KENETLENDİ”

Atatürk’ün 19 Mayıs tarihinden itibaren işgaller karşısında Türk milletini örgütlemeye başladığını ifade eden Genç, “Türk yurdunu işgal edip, Türk milletini boğmak isteyenlerin pervasız girişimleri karşısında vatanın dört bir tarafında işgallere karşı direniş eylemleri başlamıştır. Hiç şüphesiz ki, sivil direniş girişimlerinin esasını ve omurgasını oluşturan 19 Mayıs tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarak Türk milletini işgalcilere karşı örgütlemeye başlamıştır. Yurdun dört bir taraftan işgal girişimlerine karşı esareti kabul etmeyen Türk Milleti, 19 Mayıs’la birlikte Atatürk’ün önderliğinde istiklâl ve hürriyet yolunda kenetlenmeye başlamıştır. Türk milletinin büyüklüğünü, yüksek yeteneklerini, yurt ve bayrak sevgisini çok iyi idrak eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendinden emin bir şekilde Samsun’dan başlayarak hürriyet ateşini dalga dalga bütün yurda yaymıştır. Bu

kenetlenme neticesinde kurulan Kuvâ-yi Milliye birlikleri ve daha sonrasında kurulan düzenli Türk ordusu tarihimizin en parlak zaferlerinden birisi olan Büyük Taarruza imza atmıştır. Türk Milleti’ni öz vatanında esaret altına almak isteyen sömürgeci güçlerin mütecaviz, pervasız ve küstah işgal girişimleri, tarihin her döneminde hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti’nin bir kez daha sarsılmaz iradesine toslayarak akamete uğramıştır.” açıklamalarında bulundu.

“SPORU HAYATINIZIN PARÇASI HALİNE GETİRMELİSİNİZ”

Mesajının son bölümünde gençlere hitap eden Başkan Genç, şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'nin yarınlarını büyük bir güvenle emanet edeceğimiz bir genç nüfus potansiyeline sahip olduğumuzu biliyoruz. Günümüzün hız ve dönüşüm dünyasında, hem yurt içinde hem yurt dışında bir yarış içinde olacaksınız. Bu nedenle, çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almanıza, değerlerine bağlı, bilinçli ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmeniz çok önemlidir. Daima eşitliğin, adaletin savunucusu olmalısınız. Bununla birlikte sporu hayatınızın bir parçası haline getirebilmelisiniz. Sizleri, değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak görüyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmamalısınız ki; her alanda gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, güçlü, demokratik ve müreffeh Türkiye'nin mimarları sizler olacaksınız. Bu vesilelerle bizlere bu cennet vatanı bırakan büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selâm ve sevgilerimi sunuyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber