Çanakkale Destanı’nı unutmamak için…

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolasıyla bir mesaj yayımladı. Ergan mesajında Çanakkale Zaferi’nin tarihe kazınmış eşsiz bir kahramanlık örneği olduğunu vurguladı.

Eyyüp Ergan, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; “Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber” diyerek tariflediği, ecdadımızın canlarını verme pahasına yazdığı Çanakkale Destanı’nın yıldönümünde bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ettiklerini ifade ederek şu görüşlere yer verdi:

“Çanakkale Geçilmez” diyen sadece Anadolu’nun değil, Türk dünyasının dört bir yanından gelenler omuz omuza, sırt sırta vererek, bu muhteşem destanı yazdılar. Bize kanları ile kazanılmış bu kutsal toprakları emanet eylediler.

O nedenle bu toprakların üzerinde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşayan bizler, onlardan aldığımız emaneti değişen dünyanın, değişen şartlarındaki savaşı kazanarak onlara layık olmaya çalışmalıyız.

Bunun yolu da, çok çalışmak ve çok üretmekten geçer.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün; “Siyasî, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşayamaz ve sürekli olamaz” diyerek işaret ettiği gerçek, gitmemiz gereken yol da budur.

Millet olarak bunu başarmak için geçmişten gelen kuvvetimiz, gelecek için de gücümüz vardır. Bugün Çanakkale Destanı’nı yaratmak da budur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber