banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ AHMET KAYA’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıldönümü kutladı. Kaya, "30 Ağustos Zafer Bayramı, milli tarihimizin en önemli günlerinden biridir. Vatan topraklarımızı işgal eden Emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı Ulusal bağımsızlık mücadelemizin taçlandığı gündür ve şehitlerimizi anma günüdür. Vatan aşkı, iman ve inançla, yokluklar içinde kurduğu ordumuzla Anadolu topraklarını düşmana dar eden büyük askeri deha, büyük Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zaferimiz kutlu olsun” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlayarak bir mesaj yayınladı. Kaya, yayınladığı mesajda şunlara değindi:

ESARET ALTINDA YAŞAMAKTANSA ÖLMEYİ TERCİH EDERİZ

“Büyük Taarruz, Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesiyle Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz‘un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. 30 Ağustos Zaferimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda önemli bir dönüm noktası olarak tarihe damga vurmuştur. 30 Ağustos Zaferi, emperyalist güçlere karşı korkusuzca direnen Türk Milleti'nin büyük başarısıdır. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamış ve tüm dünyaya "bağımsızlık bizim karakterimizdir, biz esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih ederiz" demiştir. Kurtuluş Savaşı'mızın zaferle sonuçlanmasını sağlayan ve Türk Milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiğimiz 30 Ağustos zaferimizi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü bir kez daha onurla, gururla kutluyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

AKP ETKİNLİKLERİNDE BULAŞMAYAN VİRÜS, MİLLİ BAYRAMLARIMIZDA MI BULAŞIYOR?

İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelgeyle, pandemi süreci nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının kısıtlanmasına tepki gösteren CHP’li Kaya, “Pandemi ile mücadele etmek, bu konuda duyarlı olmak, halkın sağlığını düşünmek çok önemlidir, bu devletimizin olduğu kadar hepimizin de görevidir. Ancak Ayasofya açılışında gözetilmeyen halk sağlığı, 15 Temmuz etkinliklerinde akla dahi gelmeyen korona önlemleri ne hikmetse milli bayramlarımızda akla geliyor ve kısıtlamalar gündeme geliyor, bu çok düşündürücüdür! AKP etkinlikleri söz konusu olunca bulaşmayan virüs milli bayramlarımızda mı bulaşıyor. AKP'nin bu virüsle anlaşması mı var?

MİLLİ BAYRAMLARIMIZLA ARAMIZA MESAFE KOYAMAYACAKSINIZ

Asla başaramayacaksınız, Atatürk'le ve milli bayramlarımızla aramıza mesafe koyamayacaksınız! Kim ne derse desin bizler, maskelerimizi takıp, her türlü tedbirimizi alıp, elimizde Türk bayraklarımız, yüreğimizde vatan ve Atatürk sevgimizle alanlarda olacağız. Virüsle aramıza her türlü mesafeyi koyacağız, ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ve milli bayramlarımızla aramıza mesafe koyulmasına asla izin vermeyeceğiz. "Keşke yunan galip gelseydi" diyebilecek kadar ihanet içindeki milli bilinç

yoksunlarıyla da virüsle mücadele eder gibi mücadele edeceğiz. Asıl mücadelemiz bu zihniyetle olacaktır. Bu ülkenin ne 19 Mayıs'ını, ne 29 Ekim’ini, ne 23 Nisan’ını, ne 30 Ağustos’unu, ne de 10 Kasım’ını uydurma bahanelerle yok saymaya çalışan bu zihniyettekiler bilsinler ki asla başaramayacaklar! Milletimiz dün olduğu gibi bugün de, yarın da Atasına ve milli bayramlarına bütün gücüyle sahip çakacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber