KAYA: “BEDELLİ AFFI İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?”

eden bedelli affını gündeme getirdi. Her gün yüzlerce gencin kendisine ulaşarak seslerini duyurmasını istediğini dile getiren Kaya, “ Gençlerimizin hayatını karartan bu büyük sorunu mutlaka çözmeliyiz, bir defaya mahsus olmak üzere bedelli affı çıkarılmalıdır. 500 bine yakın gencimizi ilgilendiren büyük bir sorundan bahsediyoruz. Çözüm için ne bekleniyor? Bizler milletin vekilleriyiz. Milletin dertlerine çare olmak için buradayız. Çözüm makamı olarak sizden rica ediyorum Sayın Bakan, lütfen bu konuya el atın ve bir defaya mahsus bedelli affını çıkararak gençlerimizin ve ailelerinin hayır dualarını alın” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde sırasında bedelli affı bekleyen gençlerin sesi oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ve bakanlık bürokratlarına binlerce gencin bedelli affı taleplerini ileten Kaya, şunları söyledi:

GENÇLERİMİZİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

“Sizlere 500 bine yakın gencimizi ilgilendiren, gençlerimizin psikolojisini bozan, hayatlarını karartan bir sıkıntıyı aktaracağım ve bu sıkıntıya hep birlikte çözüm bulalım diye rica edeceğim. Sizlerin de bildiği gibi 1111 Sayılı Askerlik Kanunu’nda 29 olan tecil hakkı yaş sınırı, yeni düzenleme ile 22 yaşın altına düşürülmüştü. Bu düzenlemeyle gençlerimizin tecil hakları, bedelli hakları ve üniversiteye giriş hakları ellerinden alındı. Gençlerimiz büyük bir mağduriyet yaşıyorlar ve gerçekten ciddi anlamda zor durumdalar. Bu gençlerimiz bizlerden iş, aş, atama, kadro veya maaş istemiyorlar. Sadece bir defaya mahsus olmak üzere yoklama kaçağı ve bakayalara af istiyorlar.”

YARIM MİLYON GENCİMİZ BEDELLİ MAĞDURU

“Bu gençlerimizin arasında çok zamlanan bedelli parasını denkleştiremeyenler var. Bedelli ilk çıktığında 15 bin liraydı. Şimdi 37 bin 700 lira. Ülkemizin ekonomik durumu ortada, gençlerimizin bu parayı bulabilmesi çok kolay değil. Sıkıntı da sadece bu değil. Bedelli tarihini kaçıranlar var. Haberi olmadan kaçak durumuna düşürülenler var. Kurulu düzenini, işini kaybetmek istemeyenler, hasta anne babasına bakanlar, yeni iş kuranlar var. Çalışan, okuyan, ailesine bakmakla yükümlü olan, yeni evlenen, çocuk bekleyen, kredi borcu olanlar var. Sayıları yarım milyonu bulan bu gençlerimiz ne yapacaklarını kara kara düşünüyorlar. Büyük bir bunalım içinde gençlerimiz… Çaresizler ve sizlerden ve bizlerden seslerini duymamızı ve dertlerine derman olmamızı bekliyorlar.”

YASA DEĞİŞİKLİĞİNDEN HABERİ OLMAYAN MEMURLAR VAR

“Bakınız, yasa değişikliğinden haberi olmayan gençlerimiz diye bir ifade kullandım. Bırakın gençlerimizi, askerlik şubelerinde çalışan bazı memurların bile yasa değişikliğinden haberi olmamış. Bu şunu gösteriyor, bu iş biraz aceleye getirilmiş. Altyapısı tam hazırlanmadan, yeterince duyurulmadan uygulanmaya çalışılmış. Şimdi de bedelini gençlerimize ödetiyoruz. Gerçekten ortada büyük bir haksızlık var. Hayatlarını 29 yaş sınırına göre planlayan ve bedellinin kalıcı olduğunu sanan gençlerimiz büyük bir mağduriyetler yaşıyorlar. Bizler de anne babayız, ortada gençlerimize yapılmış büyük bir haksızlık var, hep birlikte bu haksızlığı düzeltmemiz gerekiyor.”

ÇÖZÜM İÇİN NE BEKLENİYOR?

“Her gün yüzlerce gencimiz bizlere ulaşıp bedelli konusunda yaşadıkları mağduriyetleri anlatıyorlar. Sanıyorum bütün milletvekili arkadaşlarımız bu durumdalar ve Sayın Bakanım eminim ki sizler de aynı durumdasınız. Gençlerimizin hayatını karartan bu büyük sorundan mutlaka haberdarsınız. O halde bu sorun neden çözülmüyor Sayın Bakanım? 500 bine yakın gencimizi ilgilendiren büyük bir sorundan bahsediyoruz. Çözüm için ne bekleniyor? Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bizler milletin vekilleriyiz. Milletin dertlerine çare olmak için buradayız. Çözüm makamı olarak sizden rica ediyorum, lütfen bu konuya el atın ve bir defaya mahsus bedelli affını çıkararak gençlerimizin ve ailelerinin hayır dualarını alın.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber