ORGANİZE SANAYİMİ?YOKSA ÇİLE SANAYİMİ?

Su ihale edilmiş bir kısmı yapılmış Sanayici su bekliyor ilgilenen yok.Kanalizasyon yapılmış bağlantısı yok. Her sanayici foseptik çukuru yapmak zorunda, her sanayiciye büyük bir yük acilen bu sorun çözülmel.İç yollar dersen sürekli çalışmalardan dolayı yıkılıp yapılıyor.

Düzkoy yolundan ayrılıyorsun toplam yol 5km normal kamyonlar yüklü 45 dakikada çıkabiliyor. bir organize sanayı bölgesi için uygun bir yol değil kış şartlarında meyili yüksek olduğu için araçlar hem çıkarken hemde inerken kazalara sebebiyet verebilir. Acilen bu yolda iyileştirme düşünülmeli.

Ayrıca alt yapıda projeye uyulmamış. Su bağlantı yerleri ve de kanalizasyon bağlantıları bir çok yerde yapılmamış. Üstüne üstlük bağlantıda yapamıyorsun, illa foseptik yapılması isteniyor. Sürekli sanayici teşvik ediliyor, aman gelin yatırım yapın diye.

Bu alan sanayı açısından çok meyilli. Her arsanın önünde en az 5 mt hatta 14 mt şev var. Kazı yapacak, duvar yapacakki bina yapabilsin.

Ters meyil olan yerlerde de 15 metre duvar yapacak ki binaları yapabilsinler. Böyle olan arsaları cüzi bir bedel alarak hatta bedava verin.

Büyük maliyet çıkıyor.Arsaları bedava dahi verseler ben sanayici olsam sorunları çözülmemiş yerde sanayi yapar mıyım?16 Mart Salı günü Büyükşehir Belediye Başkanı ve de avanesi Şinik organizeyi ziyaret etti.

Aman ne konvoyu, ne kalabalık sanki büyük bir tesisi açmaya geldiler.Organizede şu anda çalışan işci sayısı konvoydaki kişi sayısı kadar yok. Ne bu tantana. Hangi sorunu çözdünüz.

Bir müdür,bir yardımcı, bir eleman toplam 3 personeli at dağın başına onlarda sorunlarla boğuşsun. Hizmet bekle, çaresiz kalmışlar.

Yetkililer hala anlamıyor musunuz. Sanayici dahi çaresiz.

Sanayi odası başkanı,Belediye başkanları yetkili kim ise bura ile ilgilensin.

Yoksa bu Organize Sanayi başlamadan biter. Benden söylemesi.Yetkilileri buyarıyorum.

Hele hele Akçaabat Belediye Başkanı Sanayine ve de sanayicine sahip çık.

Birileri gelip gider sense yerlisin.Dünkü konvoyda sende vardın.  Hangi sorunu dinlediniz.

Öğrendiğim kadarıyla bir koltuk imalathanesini,tavuk eti işleme imalathanesini ziyaret ederek sorunlar bitti öylemi. Gelin burayı yaşatın.

Başlamadan bitirmeyelim.Burdaki sanayiciye her turlü yardımda bulunmak zorundasınız.

Tek kelime ile mahrumiyet. BURASI ÇİLE SANAYI MI YOKSA ORGANIZE SANAYIMİ.?

Ali AKAR
Demokrat Parti İl Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber