Prof. Dr. Atakan Aksoy: “Trabzon 10 yılda 50 yıl geriye gitmiştir”

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Adaylar çalışmalarını sürdürüyor. 

Millet İttifak’ı İYİ Parti Trabzon Büyükşehir belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy basınla bir araya geldi.

Prof. Dr. Aksoy Trabzon’a önceki senelerde sunulan 61 projenin içinin boş olduğunun görüldüğünü belirterek “Trabzon 10 yılda 50 yıl geriye gitmiştir” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy’un açıklamaları şu şekilde; 

MASA BAŞINDAN YÖNETMEYECEĞİM

Büyükşehir Belediye başkanlığı teknik bir konu. Trabzon bizim doğduğumuz yaşadığımız yerdir.  Trabzon’a hizmet etmek bizim zorunluluğumuzdur. Teknik projeler olmadan Büyükşehir Belediyeciliği mümkün değildir. Eskiden belediye asfaltı d,iye bir şey vardır. Şimdi metal yorgunluk kavramı literatüre sokuldu. Masa başında oturmakla Büyükşehri yönetilmez. Büyükşehir Belediye başkanının esas olması gereken yer laboratuvarlardır, şantiyelerdir. Şantiyelerde olacağım. Masa başından yönetmeyeceğim. Alanımız belediyecilik faaliyetleriyle büyük oranda örtüşüyor. Yetişmiş olduğumuz tecrübe edindiğimiz konuları proje kavramlarını çok önemli görüyorum. Proje bir bütün kavramdır. Bu kavram bizle özdeşleşen bir kavram olarak gelmiş olduğumuz noktada şantiyelerde seri üretim haline getirmeliyiz. Çöpleri, atık maddeleri değerlendirelim. Laboratuvarları insanlarımıza hizmet edelim. İnsanlar bu hizmetleri dışarıdan almasın. İnsanların sorunlarını çözmeye adamış bir kişiyim. İnsanların bana getirdikleri talebi kendi talebim olarak değerlendiririm. Başkan olduğumda ortaya koyacağım yaşamsal koşulların iyileşmesi ile oluşturacağımız mutluluğu ben yaşamak istiyorum. Trabzon’un evladı Atakan hoca yenilikçi konuları uygulamaya koydu ve Trabzon’da çok büyük hizmetler yaptı söyletmek istiyorum. Bu noktada o mutluluğu yaşamak istiyorum.

BELEDİYECİLİK DENDİĞİ ZAMAN AKLA TRABZON GELİR. TRABZON’DA DA AKLA ATAKAN AKSOY GELİR

Çözüm geliştiren siyaseti çok önemli görüyoruz. Trabzon’un bütünleştirici birleştirici yapısını ortaya koymak zorundayız. Trabzon İstanbul etkileşimi çok önemlidir. İstanbul adayımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Trabzon’u yöneten, Trabzon’dan Türkiye’ye çok önemli uygulamaların katılmasını önemsiyorum. Belediyecilik dendiği zaman akla Trabzon gelir. Trabzon’da da akla Atakan Aksoy gelir. Trabzon’da bir an önce hangi projeler gerçekleştirilebilir. Hangi projeleri hemen gerçekleştirirsek Trabzon hızlı bir kalkınma sürecine doğru evrilir. Biz bu projelerimizi yapılabilirlik durumuna göre hazırladık. Bu projelerde size sunulmuş olan derin bir AR-GE çalışması bulunmaktadır. Bu bizim için büyük bir avantajdır. Bu projeler bölgesel kalkınma unsurlarına da hizmet etmektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hibe mekanizmalarından yararlanamadı. 

TRABZON TARİHİ MİSYONUNU KAYBEDECEK DURUMA GELDİ

Merkezi bütçeden para ile sorunlar çözülemez. Bir örnek vermek gerekirse Türkiye’de demiryollarını Avrupa’daki gibi yaygınlaştırmak için 100 Milyarlarca dolara ihtiyaç var. Trabzon’u yönetenler biz çoğunluğuz diyorlar. Azınlıkta mıydınız? Biz iktidarız diyorlar, muhalefet miydiniz? Trabzon’a sunulan 61 projenin içinin boş olduğu görüldü. Biz söz aldık diyorlar. Söz almakla bu işler olmaz. Ben merkezi bütçeden gelen paranın 20 katını Büyükşehir Belediyesine kar olarak söz veriyorum. Söz aldık diyorlar. Daha önce alamadınız mı? Hani Güney çevre yolu, Hani demiryolu, Hani İmar anlayışına sahip Trabzon. Trabzon tarihi misyonunu kaybedecek duruma geldi. Trabzon artık rol model olamıyor. Trabzon’a gelen öğrenciler hayal kırıklığı yaşıyor. Öğrenci sayıları azaldı. Söz almakla olmayacağı görülmüştür. 

TRABZON 10 YILDA 50 YIL GERİYE GİTMİŞTİR

Bu tıkanıklıkların önünü açmak gerekiyor. Trabzon öyle bir noktaya getirilmiştir ki 10 yılda Trabzon 50 yıl geriye gitmiştir. Trabzon bu tablodan çıkmak ve tıkanıklığı aşmak zorundadır. Büyükşehir’in yasasını, şirketlerle doldurmak, en az 5 bin kişiye iş imkanı oluşturmak. Bunun içinde çok önemli konular var. Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların başında üretmeyen belediyeler var. Çözüm üreten siyaset anlayışı ile Türkiye’ye örnek olacağız. İnsanlarımızla çok samimi bir ortamda buluşuyoruz. Trabzon’umuzdaki tüm kesimlerle başarılı pozitif bir şekilde buluşuyoruz. Çok güzel bir seçim dönemi yaşıyoruz. Bize hep dediler randevu alamıyoruz. Bizde böyle bir şey olamaz. Randevu alması gereken Belediye başkanıdır. Biz Trabzon’u sokak sokak biliyoruz. Biz yenilikçi bir anlayışla kalkındıran bir büyükşehir belediyesini oluşturmak istiyoruz.

TRABZON’DAN GÖÇÜ ÖNLEYECEK PROJELERİ ÇOK ÖNEMLİ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı konuşmada “Hocamın projeleri benim için çok önemli. Göçü önleyecek istihdam sağlayacak projeleri çok önemli. Bu şehirde yönetici olmaya talip olan insanların öncelik olarak bu konulara dikkat çekmesi gerekir. Trabzon adına hocamın projeleri vazgeçilmez. Hocamın muvaffak olacağına inanıyorum. Vatandaşlarımızın böyle bir değeri çocuklarımızın güzel gelecekleri adına değerlendireceklerini düşünüyorum” dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber