Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği, 68. Su Kuyusu'nu Afganistan'da Hayata Kazandırdı

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği “Su Gibi Aziz Ol” sloganıyla sürdürdüğü su kuyusu projeleri kapsamında, 68. Su Kuyusu olan Nuran Sali Su Kuyusu'nu Afganistan'da hayata kazandırdı.

“68. Su Kuyusu Nuran Sali”

Trabzon İHH, 68. Su Kuyusu'nu Afganistan'da hayata kazandırdı. Nuran Sali Su Kuyusu; Güney Asya'da bulunan Afganistan'ın Mezar-ı Şerif şehrinin Nadir Alimi Nav Abad köyünde, şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta, 500 kişi ve 120 haneye hizmet verecek. Su Kuyusu, içme, kullanım ve hayvancılık amacıyla kullanılacaktır.

“Sali Ailesine Teşekkürler”

Trabzon İHH Yönetim Kurulu Başkanı Zühtü Kalma yaptığı açıklamada; "Asya Grup İnşaat'ın sahibi Abdurrahman Sali'nin katkı ve bağışlarıyla hayata kazandırılan Nuran Sali Su Kuyusu için Sali ailesine teşekkür ederiz. Su kuyusu ile yüzlerce aileye ulaşacak bu hayır çalışmasından dolayı Allah hepsinden razı olsun." dedi. Trabzon İHH'nın açtırmış olduğu 68. Su Kuyusu olduğunu hatırlatan Kalma, bağışçıları dünyanın farklı bölgelerinde su kuyusu açtırmaya davet etti.

“En Güzel Hayır”

Zühtü Kalma; Her gün 4 bin 900, her yıl 1.8 milyon çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Su kuyusu açma faaliyetini bu açıdan önemsiyoruz. Hem o bölgede insanların suya ulaşımı sağlanıyor hem de sevdiklerimizin isimlerini yaşatmış oluyoruz. Hem inancımızda hem de

geleneğimizde "su verme" ile ilgili övülen bir işi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve insanlara diyoruz ki; Sizlerde sevdiklerinizin adına su kuyusu açtırabilir ve hem onların adını yaşatır hem de "Sadaka- i Cariye" olan bu ameli işlemiş olursunuz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber