İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Başhekim Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik ve İşletme Müdürü Hakan Sağlam Trabzon basını ile bir araya geldi.
İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi,“ Son dönemde hastanenin satılacağının şehir efsanesine döndüğünü belirterek bu konuyu defalarca anlatmamıza rağmen farklı birileri kaşıyıp buradan bir şey çıkarmak istiyor. Bunun yorumunu size bırakıyorum. Bizim asıl görevimiz Trabzon’a, size bölge halkına hizmet etmek. 2007’de 6 bin 500 metre kare alanla başlayıp, 2019’da 140 yataklı, günde bin 200 hastaya poliklinik hizmeti verir hale geldik. Sadece Trabzon’a değil bütün bölgeye hizmet veriyoruz” dedi.
İmperial Hastanesinin Trabzon’da 2. Şubesini açmayı planladığını kaydeden ve bunun görüşmelerinin yapıldığını ifade eden Çelebi, “Çok şükür bütün ekonomik sıkıntılara rağmen, 2 tane açılan özel hastanenin zincir hastanelere satıldığı dönemde dahi çizdiği doğru yoldan taviz vermeden hizmetini insan odaklı, devamı noktasında ekonomisini de çok iyi yöneterek bugünlere geldik. Geldiğimiz nokta itibariyle İmperial Hastanesinin bu şehirde 2. Şubeyi açması düşünülmekte. Bunun hesapları yapılmakta. Görüşmeler yapılmakta. Yani İmperial 1 değil, 2 konuşacağız. Biz 2’yi konuşurken birilerinin hastane satılıyor demesi garip.. Ekonomisi güçlü, kadrosu güçlü, her alanda kendini hissettiren şehrin her alanında olan bu şehrin bütün kılcal damarları ile ilişkisi olan İmperial Hastanesi.. Resmi ağızlardan açıklanmayan hiçbir şeyin kurumları yıpratmasına müsaade etmemeliyiz. İmperial Hastanesinin varlığı eldeyken kıymetli. Bunu eldeyken bilmek lazım” dedi.
Şehir Hastanelerinin, özel hastanelere etkisinin nasıl olacağı sorusunu cevaplayan Başhekim Fatih Çelik, “Şehir Hastaneleri mantığı hastanelicilikte doğru mantık değil. Şehir Hastaneciliğinde çok büyük bir hastane yapıp, aşırı fazla departmanları bir araya getirmekte problem vardır. Şöyle hastaneni bir ucundan diğerine bisikletle gidersiniz. Bir departmandan, diğerine gitmek derttir. Şehir hastanecfiliği bizim mantığımıza göre işlevsel değil. Hastaneciliği butik yapıp, departan, departman kurmanız doğru mantıktır. Şehir Hastanesinin Trabzon’da kurulduğunu düşünelim. Bu hastanenin işlevliğinde problem olacak. Hasta şöyle düşünür. Ben kısa sürede işimi çözüm evime gideyim. Kısa sürede yaptırıp gidecek. Ama siz eğer hastaya bir ucuna gidin, sonra bu tarafa gelin dediğinizde hasta gitmez. İmperial Hastanesinde işini hızlı halletmek var. Adam köyden kalkıp geliyor, saat 3’de minibüsüne binip gidecek buna yetiştireceğiz diye plan yapıyoruz. Şehir hastanesinin kurulduğu diğer iller var, problemler belli. Doğru mantık değildir. Almanya bugün hastanelerini küçültmek, butik hastanelere döndürmek için çalışma yapıyor. Butik departmanları güçlü hastaneler yapmak doğru mantık.. Hastanelerde yatış süreleri kısaldı. Yapılan ameliyat teknikleri, kapalı ameliyatların gelişmesi, hastanelerde hastalar 2 gün yatıyor. Hastalar da bunu talep ediyor. Devasa hastaneler oluşturmanızın mantığı yok” dedi. Hastane ile ilgili sürekli neden satılacak dedikosununu çıktığı iddialarına ise Çelebi, “Talepler dönem dönem gelir Resmi görüşme hiçbir zaman olmamıştır. Bizim İmperial Hastanesini satmak gibi düşüncemiz olmadı. İmperial Hastanesi satılacak bir mekan değil. Niye satalım. En zor günlerinden en verimli günlerine taşıdığımız kurumu satmak için bir gerekçe olması lazım” dedi. HASTANE OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ? Hastanenin yaşadığı otopark sorununa da açıklık getiren Çelebi, “Otopark ile ilgili sorunumuzu bir türlü çözemedik. Çözümsüzlük içinde devam ediyor. Orayla ilgili projelerimiz ekonomik, yapımız hazır olmasına rağmen bürokratik engelleri aşamadık. En son sayın Valimiz Yücel Yavuz döneminde seçimlerin hemen arifesinde bize müjde vermişti: “Otopark işi halledildi, sayın bakan imza atacak diye..” Bizde kendisine teşekkür etmiştik.
Sonrasında seçimler ve arifesinde değişen bakanlıklar, yapı yine rafa kaldırılan proje. Biz bekliyoruz. Onu özellikle söylemek istiyorum. Kamu yararına hizmet veren kurumun hiç kimseden özel talebimiz yok. Para yardımı edin, ekonomik yardım edin, şurayı şöyle bir amaçla rant sağlayın diye talebimiz yok. Bizim tek derdimiz önümüzdeki engellerin kaldırılması. Sayın Cumhurbaşkanını lafa var. Bütün okulların otoparka dönüştürülmesi için çalışma başlatılmıştı. Biz uzun süredir devam eden projemizi ona dayanarak bakanlığın önüne gönderdik maalesef orada da sonuç alamadık. Bu şehrimizin kanayan yarası. Kime gitmemiz lazım. Bakanlarımıza gittik. Valimize gittik. Gidilmesi gereken her yere gittik. Onun için yerel diyoruz biz bütünüz diyoruz. Bir birimizi sahiplenmemiz gerekiyor. Lütfen bize yardımcı olun. Yolda ki kargaşayı hep beraber ortadan kaldıralım. Yeni valimizi ziyarete gittiğimizde konuyla ilgili kendisine bilgileri iletti. Valimiz durumdan haberdar bilgisi var”