VALİ USTAOĞLU, 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Bildirge, modern insan hakları anlayışının temellerini atan ve halen temel hak ve özgürlükler konusundaki en önemli referans belge olma özelliğini korumaktadır. Bugün, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 72. yılını kutlamaktayız.

İnsanların hak ve özgürlüklerini teminat altına alan bu bildirgeye ilk imza atan ülkelerden biri olmanın gururu ile tarih boyunca farklı kültürlere ve dinlere kucak açarak, dünya barışına önemli katkılar sağlayan ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını da her zaman ortaya koymuştur.

Bugün, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi” gibi belgelerin birçok ülke tarafından kabul edilmesine rağmen, dünyanın birçok yerinde devam eden savaşlarda ve açlığın pençesinde kıvranan milyonlarca insan için başta en temel hak olan ‘yaşam hakkı’ olmak üzere birçok insan hakkı ihlali yaşanmaktadır. Yaşanan bu insan hakkı ihlalleri, yapılan kutlamaların ve söylenen yaldızlı sözlerin göstermelik olduğu izlenimi uyandırmaktadır.

Oysa bugün Türkiye, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan milyonlarca sığınmacıya kucak açarak bağrına basmış ve yardımlarını da fazlasıyla yapmaktadır. Elbette ki ülkemiz bunu insanlık görevi olarak yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir.

Bu vesileyle insanlık sevgisini öne alan, insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir dünyada nice insan hakları günleri yaşamak temennisi ile vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”

                                                                                                                İsmail USTAOĞLU
                                                                                                                    Trabzon Valisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber