banner240
banner237
banner238

MİLLETVEKİLİ SALİH CORA, KTÜ’YÜ DE İLGİLENDİREN KANUN DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Koronavirüz (Covid-19) salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması hakkında kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ile üniversite hastanelerinde yaşanan önemli bir sorunun çözülmesine imkan oluşturduklarını söyledi.

Kanunun 4. maddesi ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na ek bir madde eklediklerini ifade eden Cora, “Bu ek maddeye göre; Devlete ait üniversitelerin Tıp Fakülteleri, Diş Hekimliği Fakülteleri ve bunlara bağlı sağlık uygulama ve araştırma merkezi birimleri ile rektörlüklerine bağlı sağlık hizmeti sunan enstitülerin döner sermaye işletmesi birimlerinden, borç karşılama yüzdeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca tespit edilecek oranın altında kalanlara Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinden kaynak aktarılabilir” dedi.

Bu düzenlemenin, özellikle Tıp Fakülteleri’nde yaşanan ekonomik sorunlara çare olacağını kaydeden Milletvekili Cora şöyle devam etti: “Kendi kendilerine yetemedikleri durumda mali destek sağlayanacak, hazineden kaynak aktarılabilecektir. Böylece sağlık sisteminde uzun süredir tartışmalara neden olan ve zaman zaman bizi de meşgul eden bir problem ortadan kalkacak, kanayan yara duracaktır. Hülasa meclise sunduğumuz, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüştüğümüz ve genel kurulda kabul ettiğimiz kanun teklifi ile üniversite hastanelerinin uzun süredir bekledikleri karar yasal bir statüye kavuştu. Gerektiğinde mali taleplerini karşılayacak işlemlerin hukuken önünü açılmıştır. Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat ALBAYRAK Bey'e ve emeği geçen milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun.”
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber