banner240
banner237
banner238

Genç, AK Partili gençlere hitap etti: “Teşkilatımızın başını öne eğdirmeyeceğiz”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile birlikte AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda AK Partili gençlere hitap eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yeni seçmen profilinde genç nüfusun çok büyük ağırlık kazandığını, bu gençlere hitap eden projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

“HİÇBİR SEÇİMDE MAHCUP OLMADIK”

Eylül ayında AK Parti Trabzon il ve ilçe kongrelerinin başlayacağını belirten Başkan Genç, bunun için yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Önümüzdeki aylarda teşkilatlarımız açısından bir kongre sürecine giriyoruz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun. Eylül ayında kongrelerimiz başlıyor. Kuruluşundan itibaren hiçbir zaman mahcup olmayan bir teşkilatız. Haydar Başkanımızın yönetiminde de Türkiye’de her zaman oyumuzu artırarak güzel sonuçlar aldık. Ve bu güzel sonuçlar nedeniyle de davamızın lideri Cumhurbaşkanımızı Karadeniz Bölgesi’nde kendi evinde hiçbir zaman başını öne eğdirmedik. Bu geldiğimiz yeni dönemde bize daha fazla görev düştüğünün farkındayız. Bizim bu manada en çok ağırlık vermemiz gereken kesim gençler. Seçime üç yıldan daha fazla bir süre olmasına rağmen o zamanki seçmen profilinde en çok artış olacak

olan kesim genç seçmenlerimiz. O nedenle gençlere hitap konusunda sizlere, bizlere çok önemli vazifeler düşüyor.”

“MÜCADELEMİZİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yüzde 0,49 oy oranının bile çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Güçlü bir partiyiz. Bütün bu gücümüzü sahaya yansıtacak argümanları, politikaları hayata geçirmek adına canla, başla çalışmamız lazım. Dışardaki operasyonları görüyoruz. Onların içerdeki yapılanmalarını görüyoruz. Bizim partimizden ayrılarak belki o düşüncelere hizmet edenler olacak. Yeni sistemin gereği olarak şu anda baktığımızda 0,49’un yüzde 49 gibi değerli olduğu bir sistem var. Yeni sistem devletimizin ve milletimizin geleceği açısından ve sistem içerisinde farklı yapılanmalar olmaması açısından çok önemli. Tevazumuzu, samimiyetimizi ve gayretimizi kaybetmeden yeni sistemde mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne mutlu bize ki, tarihin bu kesitinde Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin yanında Cenabı Allah bize hizmet etmeyi nasip etti. Sizin önünüzde bu manada daha çok mesafe var ve daha çok şeyi başarmak zorundayız. Şu anda Türk ordusu, Libya’da, Afrika’da, Suriye’de ve Somali’de mazlumların yanında mücadele ediyor. Biz her zamankinden daha fazla güçlü olmak zorundayız. Yüzlerce ülkeye pandemi sürecinde yardım ettiğimiz gibi kendi ülkemizde de çok başarılı çalışmalar yaptık. O nedenle vazifemiz büyük. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve Haydar Başkanımızın yönetiminde mücadelemizi güçlü bir şeklide sürdüreceğiz. Haydar Başkanımızın yönetiminde teşkilatımıza yakışır çalışmalar ortaya konuldu. Bu kongre sürecinde bize de ne düşüyorsa bunu layıkıyla yerine getireceğiz.” diye konuştu.

“ÇOK GÜZEL İŞLER YAPILIYOR”

Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile tüm ilçe belediyelerinde olduğu gibi uyum içinde çalıştıklarına vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: “Ortahisar Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizle yönetim anlayışı olarak uyum içindeyiz. Olması gereken de bu yani… Kanun, kitap başka... Ama yönetim anlayışı olarak örtüştüğünüz zaman çok güzel işler yapılıyor. Gelir gelmez 40 tane çöp konteynerini hemen ikinci ayda yeraltına koyabildik. Birçok şeyde beraber çalışmak zorundayız. İyi ve uyumlu bir çalışma performansımız var. Söz verdiğimiz projelerimiz,

icraatlarımız var. Murat Başkanımız ile beraber el ele vererek onları da hayata geçireceğiz. Yerelde de teşkilatımızın başını öne eğdirmeden yolumuza devam edeceğiz.”

“BOZTEPE SEYİR TERASI PROJESİ ONAY SÜRECİNDE”

Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülen projeleri kısaca değinen Başkan Genç, Tünel Akvaryum’un akvaryum kısmının ihale aşamasına geldiğini söyledi. Genç şöyle konuştu: “Şu anda Tünel Akvaryum’un yarısını bitirtirdik. Ve çok şükür akvaryum kısmının ihale aşamasına gelebildik. Bir de Seyir Terası projemiz var onu tamamladık. O da şu anda Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na gitti. Kuruldan geçtikten sonra ihalesini yapıp işe koyulacağız. Teferruatlı çalıştığımız işlerimiz var. Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu’nun tahsisini belediyemize yaptık. Bu tesiste yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve dört tane de tenis kortu var. Yüzme havuzunu güçlendirme ihalesine çıktık. Spor Toto’dan da destek alarak kadınlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza burayı sosyal amaçlı olarak haftanın belirli günlerinde kullandırmak istiyoruz. Diğer kalan günlerde de belediye olarak para kazanma derdimiz yok. Sadece kendi masrafını gidersin yeter. Bizim asıl derdimiz çocuklarımız, engellilerimiz hâlâ yüzme bilmiyor. Oysaki bir deniz şehrindeyiz. Onun çalışmasını sürdürüyoruz. Bir gençlik kafe tarzında ya da gençlik kütüphanesi gibi İskender Paşa İlkokulu’nu tahsisini takip ediyoruz. Buradan yazısını Milli Eğitim’e yazdırdık. Burayı aldıktan sonra, inşallah orada da gençlerimize özgü olarak güzel bir dizayn ile bir proje yapacağız. Sokak hayvanları için elzem olan kliniği hizmete açtık. Bir kadın sığınma evi projemiz var. Yerini mahrem olduğu için paylaşmıyorum. Ama ağustos ayına kadar orayı da inşallah yetiştiriyoruz.”

ÇALIŞAN VE HİZMET ÜRETEN BELEDİYECİLİK

Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan Tarihi Hasan Paşa Hamamı’nı kültür ve sanat merkezi olarak düzenleyeceklerini ve projenin finansmanı için Tarihi Kentler Birliği’nden 40 bin liralık destek aldıklarını belirten Başkan Genç, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tarihi binanın belediyemize tahsisini yaptık. Orada da kültür sanatla ilgili veya yöresel yemeklerle ilgili bir proje geliştirebiliriz. Bununla ilgili 40 bin lira Tarihi Kentler Birliği’nden proje desteği aldık. Şu anda projesini çalışıyoruz. Bir

de engelsiz yaşam merkezi olarak düşündüğümüz engelli kardeşlerimize yönelik kafe tarzında bir projemiz var. Bunun yerini de bize valilik tahsis etti. Sosyal ve kültürel amaçlı projeler dışında Büyükşehir Belediyemizin de ortaya koyduğu projeleri de yaparak hizmet üreten, çalışan bir AK Parti belediyeciliğini zinde bir şekilde devam ettirmek bizim görevimiz ama sizin de desteğinize ihtiyacımız var. Şu anda İstanbul ve Ankara’da belediyeleri kaybetmemizin sıkıntılarını yaşıyoruz. Şu anda Ortahisar’da 25 belediye meclis üyemiz var. Bu gücümüzü korumamız lazım, daha güçlü olmamız lazım.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber