Haydar Baş ‘a Balıkesirlilerden komploya büyük tepki

Balıkesirliler, geçtiğimiz Pazartesi günü Susurluk'ta çirkin komplo ile karşılaşan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'a destek verdi. Balıkesirliler, yaşanan menfur olaya da sert tepki gösterdi

Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşları, basın kuruluşları, odalar ve vatandaşlar,  geçtiğimiz Pazartesi günü Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde hukuk ve ahlak dışı çirkin muameleye maruz kalan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'a destek vermeye devam ediyor

. Kurum ve kuruluşların yanı sıra Türk milleti "Haydar Baş bu ülkenin gerçeğidir, çimentosudur" diyerek yaşanan olaya tepki gösteriyor.

Olayın yaşandığı Balıkesir'de de vatandaşlar BTP Lideri'ne sahip çıktı.

 Balıkesirli vatandaşlar özetle şu görüşleri dile getirdi: "Böyle bir uygulama kabul edilemez. Bu olayın bizim il sınırlarımız içinde olması da olayın vahametini iki kat daha artırmış, bizleri derinden yaralamıştır. Atatürk ve vatan-bayrak sevdalısı Haydar Baş'ın, aslı astarı olmayan bir ihbarla yolunun kesilip, ona terörist muamele yapılması da neyin nesidir? Haydar Baş gibi bir lidere bunun yapılması demek, ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmadığı manasına gelmektedir. Biz Balıkesirliler hukuksuz bir şekilde itibar suikastı yapanların bir an önce bulunması ve gün yüzüne çıkarılmasını bekliyoruz. Balıkesir'de bu olaya tepki çığ gibi büyümektedir. Bu işin takipçisi olacağız." 

Vatansever insana böyle muamele gösterilmez

Edda Ajans Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Güler ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Haydar Bey gibi vatansever bir insana böyle bir olay yaşatılması gerçekten üzüntü verici. Haydar Baş ve camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Prof. Dr. Haydar Baş'a kurulan komplodan dolayı Balıkesirlilerden on binlerce tepki ve destek mesajı geldi.

Destek mesajı gönderen bazı isimler şöyle:

Hayri Abatay  - BTP Balıkesir il Başkanı: "Sayın Prof. Dr. Haydar Baş Bey'e Susurluk'ta yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Her zaman kendisinin yanındayız. Çok geçmiş olsun."

Barış Koçaş - BTP Susurluk İlçe Başkanı: "Bu menfur olayın güzel ilçemiz Susurlukta olmasından dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Prof. Dr. Haydar BAŞ Hocamızı çok seviyoruz ve yanındayız."

Levent Aygül  - BTP Susurluk İlçe Başkan Yardımcısı: "Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Bey'e yapılan menfur saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi arz ediyorum..."

Berkant Aygül - BTP Balıkesir 6 Eylül İlçe Başkanı: "Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Bey'e yapılan menfur saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimi arz ediyorum..."

Şeref Eraydın - BTP Balıkesir Dursunbey Belediye Başkan Adayı: "Susurluk'ta Haydar Baş Bey'e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum ve Hocamıza geçmiş olsun diyorum."

Hasan Çakmak-Bandırmaspor Eski Başkanı

Orhan Orgarun - Gazeteci

Haydar Tarhanlı – Yönetmen

Zeki Beceren - Kuyumcu 

Aydın Arzık-Emekli Astsubay

Ahmet Gürel - İşçi

Talih Gorusan - BTP Burhaniye İlçe Başkanı

Vedat Savaş-Emekli

Halime Abatay-Ev Hanımı

Gülşen Peker - Emekli öğretmen

Atilla Ülbe - Emlakçı

Samet Ergun-BTP İvrindi Belediye Başkan 

İsmail Aydoğan - Maliyeci

Hasan Özefe - Gıda Mühendisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber