banner240
banner237
banner238

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy  VATANDAŞIMIZA  KAZANDIRACAĞIZ

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Ramiz Uzun, partilerin ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla Beşikdüzü ilçesinin Türkelli, Resullü, Çakırlı Mahallelerini ziyaret etti. Buralarda mahalle halkıyla bir araya gelen Aksoy, yollar, toplu ulaşım ve su sorunu konularında akılcı çözümlerle mağduriyetleri gidereceğini aktardı. İlçede yoğun ilgiyle karşılanan Aksoy, Beşikdüzü ilçe ziyaretlerinin ardından seçim çalışmalarını Ortahisar ilçesine bağlı  Çimenli, Pelitli ve Konaklar Mahallelerinde devam etti. Çimenli Mahallesi’ndeki bir kıraathanede mahallelilerle bir araya gelen Prof. Dr. Aksoy, burada bir konuşma yaptı. Aksoy konuşmasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçirilmesi gereken yenilikçi uygulamalardan söz etti. “Avrupa’da 30 yıl önce gerçekleştirilmeye başlanan bu uygulamaları biz hala hayata geçiremedik. Bilime yeniliğe sırtımızı döndük. Belediyeleri kâr getirecek uygulamalarla buluşturmadık. Bu sebeplerle biz bu yenilikleri Trabzon’da uygulayarak kârlılığı arttırmak istiyoruz. Kârlılığı arttırmak adına uygulayacağımız en önemli projelerin kaynağını bazalt taşı üretiyor. Bazalt taşını öğüterek üreteceğimiz bazalt gübresiyle hem üreticimizin çok düşük maliyetlerle gübreye ulaşmasını sağlayacağız, hem de verimi arttıran, yabani otlara karşı savaş açan, hayvancılıktan kaynaklı kokuyu gideren bazalt ile nitelikli tarımı arttıracağız. Bazalttan mıcır üreteceğiz, bazalt fiber ve taş yünü üretim fabrikası kuracağız bu üretim fabrikasıyla ciddi gelirler elde edeceğiz. Bunun gibi Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kuracağımız birçok şirketle dışa bağlılığı bitireceğiz. Mineral bankası kuracağız. Ayrıca kendi peyzaj ürünlerimizi, kent mimarisi için gerekli tüm malzemeleri kendimiz üreteceğiz” dedi.

VATANDAŞIN KENDİ GETİRDİĞİ SUDAN  PARA ALMAYACAĞIZ

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin prefabrik beton sektöründe en geri kalmış bölge olduğu bilgisini paylaşan Aksoy, konuşmasının devamında: “Trabzon’da sorunlar birikti. 61 proje denildi ama vatandaşlar sorunlarla yoruldu, 61 proje unutuldu. Biz sorunları aşacağız üreteceğimiz geliri vatandaşa hizmet olarak sunacağız. Vatandaşın kendi getirdiği sudan para almayacak, şebeke suyunu yüzde 50 indirimle vereceğiz. Konforlu bir toplu taşıma ağı oluşturacak bu konuda mağduriyetleri gidereceğiz. Her mahalleye kreş yapacağız. Yaşlı ve dezavantajlı gruplar için bakım merkezleri oluşturacağız. Büyük vizyonları olan bir Büyükşehir olacağız. Yaptığımız işi bileceğiz. Vizyoner olacağız, teknik altyapımızı, projeci tabanımızı Trabzon halkına hizmet olarak sunacağız. Çok güçlü bir istihdam oluşturacağız. Tarımı, hayvancılığı, sanayiyi, el sanatlarını destekleyeceğiz. Merkezi bütçeyi bahane ederek hizmette aksamaların yaşanmasına neden olmayacağız. Kaynakları tasarruflu kullanacağız. Makam araçları anlayışını değiştireceğiz. Akılcı ve stratejik adımlar atacağız vatandaşın cebinden para almanyı değil vatandaşın cebine para koymayı hedef edineceğiz. Zengin ve kurumsal yapısı olan bir Büyükşehirle vatandaşımızın her zaman yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

SORUN ÜRETİLDİ

“Kanuni Bulvarı’na harcanan para ile kendini finanse eden Güney Çevre Karayolu çoktan bitirilirdi.” diyen Aksoy, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kanuni Bulvarı’nda her açıdan sorun üretildi. Ruhsatlı yapılar proje güzergahında kaldığı için yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldı. 18. Madde mağdurları ortaya çıktı. Yerel yöneticilerin öngörüsü vatandaşların öngörüsünün gerisinde kaldı. Bu da mağduriyetle sonuçlandı. Biz onların da sorunlarını çözeceğiz. İmar mağduriyetlerini bitireceğiz. Bir belediye Başkanı vatandaşının zenginliği, mutluluğu için vardır. Biz kazanırsak vatandaşımıza da kazandıracağız. Bütün bu sorunlara neden olmayacak, Trabzon’u 2-3 kat büyüten Güney Çevre Ekspres Karayolu Projesini sundum büyük oranda tünellere dayalı bu proje ile Trabzon’un güneye doğru büyümesi hızlanıp, nüfusu da artacaktı. Bu yol Trabzon’un önceliği. Biz hayal satmıyoruz.Bunlar mühendisliğin ortaya koyduğu sonuçlar. Güney Çevre Yolu Trabzon’un önceliği. Göreve gelirsek doğru bir imar anlayışı ile hareket edeceğiz. Vatandaşımızı mahkeme kapılarında süründürmeyeceğiz. Trabzon’a yeni bir sanayi sitesi kazandıracağız. Tüm zorluklara rağmen bu şehir için üretmeye devam eden herkese destek sağlayacağız.”

FUTBOLCU YETİŞTİRECEĞİZ

Trabzonspor’un altyapısının geliştirilmesine de katkı sunulacağını vurgulayan Aksoy, “Bugün Trabzon’da futbol bir endüstri. Ancak Trabzonspor’un içinde bulunduğu tablo ortada biz bu tabloya da müdahale edeceğiz. Büyükşehir belediyesi bünyesinde spor A.Ş adında da bir şirket kuracağız. Futbol okulları kurup şehrimizde daha çok futbolcu yetiştirilmesini mümkün kılacağız” diyerek sözlerini tamamladı. Aksoy, programına Pelitli pazaryeri ve Konaklar’da esnaf ziyaretleriyle devam etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber