BULANCAK SPOR SALONU MECLİS GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı, 2018 yılında yıkım kararı alınan Bulancak Kapalı Spor Salonu’nu TBMM Gündemine taşıdı.
 
Giresun'un en büyük ilçesi olma özelliği taşıyan Bulancak, basketbol, voleybol ve hentbol liglerinin tümünde temsil ediliyor olsa da ilçenin tek kapalı spor salonu, 2014 yılında faaliyetlere kapatılmış ve 2018 yılı başlarında yıkılmıştı. O günden bu yana daha modern ve çağımızın gereklerine uygun bir spor salonunun yapılacağı iktidara yakın siyasi makamlar tarafından defalarca söylenmiş olsa da gelinen nokta da orta da ne bir spor salonu ne de inşaat çalışması görünmektedir.
 
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, konuyu meclis gündemine taşırken altı yıldır en büyük ilçemizin yıkılan spor salonunun yerine yeni bir kapalı spor salonu yapılmaması hem iktidarın eksikliği hem de iktidarın Giresun’a nasıl baktığını göstermektedir” dedi.
 
Bulancak’ta Spor Salonu Yok
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Tığlı, “iktidarın yerel siyasetçileri tarafından verilen beyanatlar ve yeni bir spor salonu yapılacağı açıklamaları Bakanlığınız bilgisi dahilinde mi gerçekleşmektedir?” diye sordu.
 
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan cevap beklediği sorular şunlar: 
 
·         Tarafınıza bu konuda talep iletilmiş midir? Bulancak’ta altı yıldır spor salonu ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz?
 
·         Mevcut Kapalı Spor Salonu’nun faaliyetleri sona ermesi ve tamamen yıkılması ardından bugüne kadar İlçemize yarı olimpik kapalı havuz ve spor salonu yapılması yönünde herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?  Bu hususta Bakanlığınız nezdinde hangi çalışmalar yapılmıştır?
 
·         Giresun’da iktidar yerel siyasetçileri tarafından verilen beyanatlar ve yeni bir spor salonu yapılacağı açıklamaları Bakanlığınız bilgisi dahilinde mi gerçekleşmektedir? Bulancak İlçemizde gerçekleştirdiğiniz ziyaretler sırasında kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve Bakanlığınızın ilçemize yönelik hangi yatırımların sözünü verdiniz?
 
·         İlçemize Kapalı Spor Salonu yapım işi Bakanlık 2020 yılı yatırım programda yer almakta mıdır?

HABER : GÖNÜL AYDIN

GİRESUN ORDU TEMSİLCİSİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber