TLYD’den muhteşem sezon finali..

Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği (TLYD), THM Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Bahar Konseri’ ile sezona nokta koydu. Bu yıl TSM ve THM toplulukları ile 4 muhteşem konser veren TLYD yine farkını gösterdi.

KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bahar Konserini çok sayıda davetli izledi. Sunuculuğunu Gizem Sağlam Bülbül’ün yaptığı, şef Çağla Araz’ın yönettiği koro seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle soğuk geceyi ısıttı. Bu bölümde solo performanslarda Gözde Erdel, Derya Çırakoğlu, Tufan Biçici ve Salim Reis performanslarıyla göz doldurdu.

Programın ikinci bölümünde ise Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü Türk Müziği Ses Sistemleri ve Etnomüzikoloji Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Mahmut Cemal Sari sahne aldı.

Sari, kendine has yorumu ve özellikle bağlamaya olan hakimiyeti ile göz doldurdu. İzleyenlere muhteşem bir bağlama resitali sunan Sari’ye programın son bölümünde TLYD THM korosunun kurucusu olan ve halen Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Ana sanat dalı Başkanlığını yürüten Doç.Dr.Özlem Doğuş Varlı ve koro şefi Çağla Araz da eşlik etti.

Gecenin sonunda TLYD Başkanı Kenan Atalay tarafından koro şefi Çağla Araz ve Özlem Doğuş Varlı’ya çiçek verilirken, konuk sanatçı Mahmut Cemal Sari’ye de Trabzonspor’un eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber