banner240
banner237
banner238

Trabzon'da ki uçak kazasında tazminatlar SDR üzerinden

1 SDR = 5.52 TL Ocak ayında Ankara-Trabzon seferini yapan, Pegasus Havayolları’na ait PC8622 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkması sonucu uçakta bulunan 162 yolcunun IMF tarafından oluşturulan uluslararası bir para birimi olan ve özel çekme hakları anlamına gelen SDR (special drawing rights) para fonundan tazminat alacağı belirtildi.

Pegasus Havayolları Hukuk Müşavirliği’nin yolcularla prestijinin bozulmaması için iletişim kurarak toplu ödeme yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Konu ile ilgili bilgi veren, bir kısım yolcunun da avukatlığını yapan İsmail Kaynar, “Yolcular sefer gecikmesi, bagaj gecikmesi, bagajın zarar görmesi, psikolojinin bozulması, uçak fobisinin oluşması, yaralanma, yaralanmanın derecesine göre ve yaşanan acıya bağlı olarak tazminat talebinde bulunuyorlar.  

Şirket yolcularla avukatları yoluyla iletişime geçerek toplu ödeme yapmayı ve olay hukuki boyuta taşınmadan sorunu çözmeyi planlıyor.

Ancak, yolcular dava yoluna giderek Sivil Havacılık Kanunu’nda yer alan maddelere dayanarak yüklü miktarda tazminat talebinde bulunabiliyorlar.

Sadece bagaj gecikme tazminatı 2 bin TL. Uçakta 162 yolcu var ve her bir yolcu için ayrı ayrı SDR üzerinden tazminat ödenmesi gerekiyor. 1 SDR bugün Türk Lirası’na çevrildiğinde 5.52 TL yapıyor” diye konuştu. Pegasus Havayolları ile yolcular arasında açılan davaların ilerleyen günlerde artabileceği öngörülüyor.

kaynak (Taka)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber