banner240
banner237
banner238

"2023'TE BURSA'YA TREN GELECEK Mİ?"

22 ve 23'ncü dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, yaklaşık 2 ay önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Arif Karaismailoğlu'na gönderdiği mektubuna gelen cevap üzerine, Bursa-Ankara Hızlı Treni için 2012'de temelin atıldığı Balat'ta basın açıklaması yaptı.

Demirel, Demiryolu Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda, Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Yunus Emre Ayözen'in imzasını taşıyan cevap yazısını kamuoyu ile paylaştı:

" Bandırma-Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Projesinin 56 km'lik Bursa-Gölbaşı-Yenişehir kesiminde altyapı yapım çalışmaları devam etmekte olup, % 80 fiziki ilerleme sağlanmış, Bursa-Yenişehir kesimine ait altyapı işlerinin, 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır. 50 km'lik Yenişehir-Osmaneli kesiminde proje çalışmaları tamamlanmış, Bandırma-Bursa kesimi proje çalışmalarında ise % 25 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır. Projenin kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işlerinin dış finansmanla yapılması için yatırım programına alınmış olup, yapım işleri için 20.08.2020 tarihinde ihale yapılmıştır.
Diğer taraftan, Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2023 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktır."

"BAZI SORULARIMIZA YANIT ALAMADIK"

Bazı sorularına yanıt alamasa bile konuyu kamuoyu gündeminde tutmaya gayret ettiğini belirten Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"20 Ağustos 2020'de ihalesi yapılan Bursa Hızlı Tren Projesi ile ilgili kaynak ve güzergahla ilgili sorun çıktığı şeklindeki haberler üzerine tekrar soruyorum. Bu ihalenin yapıldığı günden buyana, bir yıl içerisinde neler yapıldı? Mektubumuza gelen cevapta, Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2023 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktır deniliyor. Oysa herkesin bildiği üzere, bizzat benim de davet edildiğim ve 2012 yılında Balat'ta yapılan temel atma töreninde 2016'da Bursa'ya hızlı trenin geleceği açıklanmıştı. 2016 geldi, tren gelemedi. Daha sonra 2019, 2021 tarihleri zikredildi, 2019 geldi geçti, 2021 geldi geçiyor, tren halâ yok. Şimdi ise 2023'ten söz ediliyor."

"2023'TE BURSALILAR HIZLI TRENE BİNMELİDİR"

24 yıl önce başlattığı “Bursa’ya Tren İstiyorum” kampanyasını ara vermeden devam ettiren ve bu kampanya süresince 40 il ile 22 ilçeyi ziyaret edip, yürüyüşler ve imza kampanyaları, basın toplantıları ve fotoğraf sergileriyle konuyu Meclis'e taşıyıp Bursa'da her kesimin desteğini alan 22 ve 23’ncü Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bursalılar 2023'te hızlı trene binecek mi diye sorarken, aslında Bursalılar'ın 2023'te mutlaka ve mutlaka hızlı trene binmesi gerektiğine vurgu yapıyorum. Çalışmalar bu çerçevede sürdürülmelidir. Sorun çıktığı şeklindeki haberler üzerine tekrar soruyorum ve bu konuda resmî açıklama bekliyorum. Bu arada Sayın Ulaştırma Bakanı'ndan ülke ekonomisine en fazla  katkı veren 3 ilden biri olan Bursa’ya zaman ayırarak bir gün güzergah üzerinde inceleme yapmasını da özellikle istiyorum. Bu konuda Bursamızın bütün dinamiklerine sesleniyorum. Daha güçlü bir şekilde 2023 yılında Bursa’da trene binmek istiyoruz diye her platformda konuyu dile getirmelerini istiyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber