banner240
banner237
banner238

DİYARBAKIRLI GENÇ YAZARLAR İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Diyarbakır'da Armageddon kitabı serisinin yazarı Ali Çiğdem ile Hivru Kitabının Yazarı Devrim Aktürk, Taş Mahal Cafe ve Kahvaltı Evi’nde ortak imza günü etkinliği düzenledi.

Diyarbakır'da Armageddon kitabı serisinin yazarı Ali Çiğdem ile Hivru Kitabının Yazarı Devrim Aktürk, Taş Mahal Cafe ve Kahvaltı Evi’nde ortak imza günü etkinliği düzenledi. Etkinliğe çok sayıda kitap sever katılırken, yazarlar şehrin kültürel bakımdan kalkınması için bu tarz etkinliklerin daha sık düzenlenmesi gerektiğini belirttiler.

Ülkemizin Korku Gerilim Kitaplarına Talebi Var

Türkçe öğretmeni olarak genç neslin eğitimini kitaplarla üstlendiğini belirten Armageddon kitabı serisinin yazarı Ali Çiğdem; “Korku gerilim türlerini yazmamdaki sebep bu tarza ilgim olmasından ve ihtiyaç bulunmasından kaynaklıdır. Gerek sinemada, gerek ise kitaplarda okur kitlesini tatmin etmek gerekiyor. Ancak ülkemizde böyle bir tatmin edicilik yok. Çünkü korku gerilim eserinin anavatanı Amerika'dır. Keza ülkemizde korku gerilim kitaplarına çok sayıda talep var. Gelecek yıllarda Selahaddin Eyyubi'nin hayatını ele alacağım bir eseri yayınlamak istiyorum. Kaynak kitaplardan yararlanarak bu eseri okurlara sunmak istiyorum. Keza aynı şekilde Hazreti Süleyman’ın tarihi hayatını ele almak istediğim bir eseri de yayınlamayı çok istediğimi dile getirmek isterim” diye açıkladı.

Kadim Kentin Değerli Kitap Kurtlarına Müteşekkiriz

Şehrin Kültürel bakımdan üst kimliğini ortaya çıkarmak asabiyle kitap etkinliklerinin kısıtlı olduğunu belirten Hivru Kitabının yazarı Devrim Aktürk; “Şehrimiz Ape Musa'lara, Mehmed Uzun'lara, Sezai Karakoç, Ziya Gökalp, Ahmed Arif, Cahit Sıtkı Tarancı ve daha nice büyük ediplere ev sahipliği yapmış mukaddes bir vilayettir. Amma velakin kültürel ve kitlelere hitap eden bu tarz kitap etkinliklerinde geri planda duran bir vilayetiz. Tabi bunun üst makamlarla da ilişkisi var. Bu sebeple hem bir yazar, hem de kentin evlatlarından biri olarak kitap kurtlarına daha fazla destek, rağbet ve etkinlik düzenlenmesini talep ediyorum. Ancak bu şekilde çocuklarımıza, gençlerimize ve okur kitlelerine sesimizi iletebiliriz. Bunun dışında şehrimizin eğitim hususunda da şahlanması için Milli Eğitim Bakanı’mız sayın Ziya Selçuk’u kentimize davet ediyor, 2021 yılının Diyarbakır Yılı olmasını arz ediyorum” diye belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber