banner240
banner237
banner238

GAZETECİ TAHİR ORHAN’IN 2.KİTABI-VİRÜS-ÇIKTI

260 sahifelik VİRÜS kitabını Korona virüsten hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ithaf eden Gazeteci Tahir Orhan’ın kitabı kütüphanelerde yerini aldı. Çok Koronalı Aşk Hikâyesi ismiyle çıkan Virüs’ü günümüzdeki sıkıntılı günlerde Covid-19 dan hayatını ilk kaybeden Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu başta olmak üzere kitap basılana kadar hayatını kaybeden 55 sağlık çalışanına kitabını ithaf eden Tahir Orhan romanı Virüs’ün önsözünde şunları yazdı ’bir virüs sardı ki ortalığı, birkaç haftaya kalmadı bütün dünyayı dize getirdi. Hem de bıldırın virüsüydü bu yüzden adına Covid-19 diyorlardı. Daha bunun birde Cıvid-20 si vardı. Çinin Wuhan kentinden yayılan ve başta Amerika, İtalya, ispanya, Fransa, Almanya, İran olmak üzere dünyayı kasıp kavuran korona 2020 yılının ilk yarısında 460 binden fazla insanın canını aldı. Halen her gün binlerce insan ölüyor.

Kitap yaşananlar açısından gerçeklerden müteşekkildir. Eseri bir korona günlüğüne benzetebiliriz. Tarihe ışık tutmak açısından buna da ihtiyaç vardı diye düşünüyoruz. Bu satırlar yazılırken dünya üzerinde 52 milyon insan virüsle tanışmış, bunların 1 milyon 300 bini ise ne yazık ki hayattan kopmuştu. Kitaba esas konu olan bir hemşiredir. Cavidan sıradan bir hemşire değil aynı zamanda çok donanımlı bir sağlık çalışanıdır. Sekiz aya yakın süredir devam eden salgında onlarca hekim, hemşire ve sağlık çalışanı korona virüsü yüzünden hayatını kaybetti.

Gazeteci Tahir Orhan kimdir

Rize Kalkandereli hemşerimiz Tahir Orhan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde Pedagoji Diploması sahibi.

32 yıl TRT Haber merkezinde çalıştı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesinde çeşitli dönemlerde yöneticilik yaptı.2014 yılında Trabzon Basın Tarihi belgeselini hazırladı. KTÜ İletişim Fakültesinde ders verdi. TRT deki anılarının yer aldığı bir kitabı yayınlandı. Sürekli Basın Kartı sahibidir

Türkiye Yazarlar Birliği, Karadeniz Yazarlar Birliği, TSYD ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber