Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışmaları.

Son 9 aydır dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sürecinde Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından birçok çalışmaya imza atıldı. Spor, yurt ve gençlik hizmetleri faaliyetlerini değerlendiren İl Müdürü Birdal Öztürk, pandemi sürecinde çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü, 2020’de yapılan çalışmaların her alanda 2021’de katlanarak devam edeceğini söyledi.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA SPOR!

Spor Hizmetleri çalışmaları kapsamında Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi, pandemi sürecinde de mümkün olduğu kadar bütün ilçelerden havuz veya sahillere getirilen çocuklarla gerçekleştirildi, 3 bin 535 kişi yüzme öğrendi. Yetenek Taraması faaliyetleri, 2020’nin ilk aylarında gerçekleştirildi ve 2016 öğrencinin ölçümleri, değerlendirmeleri yapıldı, ardından takibe alındı. Yakın süreçte bu öğrencilerin sporla buluşması için çalışmalar yapılacak. İl Spor Merkezlerinden 10 bin 41 kişi yararlanırken, Koşabiliyorken Koş projesinde 2 bin 82, Özel Beden eğitimi çalışmalarında ise bin 15 özel birey spora yönlendirildi. Ayrıca Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi ve Sporcu Eğitim Merkezi sporcuları, uluslararası müsabakalar için ara vermeden çalışmalarını sürdürdü.

20 BİN SİPERLİK YAPILDI

Gençlik Merkezi faaliyetleri ise, yapılan kısıtlamalara rağmen her türlü tedbirler alınarak sürdürülmeye çalışıldı. Doğa harikası Düzköy Karadeniz Doğa kampına çağrılan 205 genç çeşitli aktivitelere katılırken, bu süreçte boş durmayan gençlik liderleri ve gönüllü liderler, Covid-19 nedeniyle, sağlık çalışanları, esnaf ve kamu kurumlarına dağıtılmak üzere 20 bin siperlik üreterek dağıtımını yaptı. Trabzon DENEYAP Atölyesi takımı, 2020 TEKNOFEST yarışmasın kendi yaptıkları insansız su altı aracı ile katılarak Türkiye 4’üncüsü oldu. Bu süreçte Trabzon Üniversitesi Genç Ofisi açıldı, Trabzon Gençlik Merkezi ise Meydan’daki yeni yerine taşındı.

YURTLAR BOŞ DURMADI

Mart ayında öğrencilerin koronavirüs tedbirleri nedeniyle şehirden ayrılmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda hareketlilik hiç bitmedi. 200’ün üzerinde yabancı öğrenci ülkelerine dönmeyerek yurtlarda kaldı. Salgın sonrası yurt dışından ülkemize dönenler, 14 günlük karantina sürecini yurtlarda geçirdi. Almanya’dan Amerika’ya, Rusya’dan Ukrayna’ya kadar onlarca ülkeden gelen 2 bine yakın vatandaş, sağlıklı şekilde yurtlarda misafir edildi. Öte yandan 2 yurt binası sağlıkçılara tesis edilirken, birinde sağlık görevlileri kaldı, diğeri ise hastaların tedavisi için kullanıldı.

İNŞAAT VE YATIRIMA DEVAM

Zorlu sürece rağmen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yatırım ve inşaat çalışmalarını da ara vermeden sürdürdü. Yurt, spor tesisi ve gençlik merkezleri inşaat, bakım ve onarımı için 17 ayrı ihale yapıldı. İl Müdürlüğüne bağlı 5 adet doğal çim sahası ile Akyazı yerleşkesindeki yeşil alanlar için hizmet alımı gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber