TRABZON İLİ GENELİNDE HİJYEN DENETİMLERİ (Covid-19 ) GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gülbay bu kapsamda İl ve ilçelerimizde   Covid-19 tedbirleri kapsamında gıda işletmelerine yönelik bilgilendirme ve denetleme çalışmalarımız devam ediyor dedi.  Bilgilendirme ve denetimlerin il ve ilçe müdürlüklerindeki görevli  kontrol görevlileri tarafından gerçekleştirildiğini ve bu denetimlerde gıda işletmelerine hijyen gereklilikleri ve covid-19 dan korunmak için tanıtıcı broşürler dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldığını söyledi.

Bu denetimlerde başta fırınlar olmak üzere,  market, lokanta-restoran ve perakende satış noktaları ve üretim yerlerine korona virüsüne karşı alınması gerekli  önlemler anlatıldığını söyledi. Özellikle personel hijyeni, el hijyeni, personelin sağlığı, alet ekipman ve işletme dezenfeksiyonu, maske-bone-eldiven kullanımı, hijyen bariyerleri, havalandırma, açıkta gıda satışı yapılmaması gibi konuların virüsün yayılmasında büyük önem arz ettiği gıda işletmelerine anlatıldığını söyledi.

Trabzon  Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit GÜLBAY bilgilendirme denetimleri ile ilgili; Covid-19 virüsü konusunda işletmelerin gerekli olan hijyen tedbirlerini azami ölçüde uygulamalarının tüketici sağlığı açısından son derece önemli olduğunu, denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi. Gülbay  vatandaşlardan gelecek  bildirimlerin son derece önemli olduğu belirtilerek, vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları her türlü olumsuzlukta ALO 174 Gıda ihbar hattından ve 05011740174 numaralı Whatsapp ihbar hattına bildirebileceklerini söyledi. 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber