ECZACILAR ODASI BASIN AÇIKLAMASI

18. Bölge Trabzon Eczacı Odası ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Trabzon Şubesi olarak,  kadına yönelik taciz, şiddet, aile içi şiddet ve kadın cinayetlerine karşı,

 “ŞİDDETE DUR DE ! YALNIZ DEĞİLSİN, YARDIM İSTE!”
 adlı projemizi başlattık. Bu önemli projeye,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu da destek vermektedir.
 Kadına, çocuğa yönelik taciz, şiddet ve kadın cinayetleri sayısının toplumda infial yaratacak kadar artması üzerine, bu konudaki duyarlılığı artırmak ve şiddete uğrayanların yalnız olmadığını göstermek amacı ile 18. Bölge Trabzon Eczacı  Odası’na üye eczanelerde  farkındalık çalışması başlatılmıştır.
Eczaneler ve eczacılar toplum ile iç içe olan, her zaman, her yerde halkın kolay ulaşıp iletişim kurabildiği önemli bir kuruluş ve meslek örgütüdür. Buradan yola çıkılarak geliştirilen proje, 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası’na üye olan, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane il ve ilçelerinde faaliyette bulunan 441 eczanede hayat bulacaktır.
 Proje kapsamında, eczacılar tarafından "Şiddete Dur De! Yalnız Değilsin, Yardım İste!” temalı afişler ve broşürler aracılığı ile şiddet gören veya şiddete tanık olan kişilere, başvuracakları kurumlar ve telefon numaraları konusunda danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verilecektir.
25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü itibariyle başlayacak projede, 18.Bölge Trabzon Eczacı Odası ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Trabzon Şubesi olarak hedeflenen amaç, toplumdaki şiddet gerçeğini gündeme taşımak, şiddeti sorgulamak, bu konuda farkındalık oluşturularak önemli bir insan hakları ihlali olan, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesine katkı sağlamaktır.
 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  
                          
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber