banner240
banner237
banner238

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI


Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu, toplantı öncesi koronavirüs tedbirleri kapsamında ekipler tarafından etraflıca dezenfeksiyon işleminden geçirildi.
 
İZMİR’E GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
Başkan Zorluoğlu, toplantının başında sözlerine geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan İzmir depremi ile başladı. İzmir depreminden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu deprem bir kez daha göstermişti ki, Türkiye deprem bölgesi olması noktasında hassas bir ülkedir. Birçok şehrimiz ne yazık ki risk altındadır. Ve bu manada yerel yönetimlere çok önemli görevler düşmektedir. Başta Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizin Trabzon özelinde imar planlarının yapılmasından inşaat ruhsatlarının verilmesine, projelerin onaylanmasına ve yapı kullanma izni verilmesine kadar bütün aşamalarda projeleri yakından takip etmesi ve ruhsata aykırı yapılaşmaya işlemlere asla müsaade edilmemesi gerektiği açıktır. Yine oturulamaz durumdaki yapıların tespit edilerek, bunların mevzuat çerçevesinde işleme tabi tutulması, dönüşebilecek alanların dönüştürülmesi gibi yerel yönetimlerin alması gereken tedbirler vardır. Trabzon’daki bütün belediye başkanları, başta şahsım olmak üzere bugüne kadar önemli çalışmalar yaptık, ama önümüzde katetmemiz gereken epey mesafeler vardır” dedi.
 
GEREKEN DESTEĞİ VERDİK
Başkan Zorluoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve İl Müdürlüğünün istediği teknik eleman desteği tarafımızdan karşılanmıştır. Yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından İzmir’de depremden etkilenen vatandaşlarımıza sadece onları unutmadığımız, onların sürekli aklımızda, kalbimizde olduğunu göstermesi bakımından, Trabzon’umuzun, Vakfıkebir’in meşhur ekmeğinden 5 bin adedi Vakfıkebir Belediye Başkanımızın da güzel organizasyonu ile bölgeye gönderdik. Oradaki vali yardımcımız arayıp bize teşekkür etti. Türkiye’nin daha önce Elazığ ve Van depremlerinde olduğu gibi İzmir depreminde de gösterdiği yardımlaşma ve dayanışma birtakım siyasi ve ideolojik farklılıkların çok çok ötesinde bir araya gelme, zor zamanlarda dayanışma gösterme iradesi, emin olun Türkiye adına hepimizi umutlandıran bir iradedir” diye konuştu.
 
BURHAN KUZU’YU ANDI, HAMZAÇEBİ’YE TAZİYELERİNİ SUNDU
Koronavirüs salgını sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Burhan Kuzu’ya da Allah’tan rahmet dileyen Başkan Zorluoğlu, “Geçtiğimiz günlerde eski Anayasa Komisyonu başkanımız, uzun yıllar parlamentoda milletvekili olarak hizmet eden Sayın Burhan Kuzu vefat etti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yine şehrimizin yetiştirdiği önemli isimlerden CHP İstanbul Milletvekili Sayın Akif Hamzaçebi de annesini geçtiğimiz günlerde kaybetti. Vefat eden teyzemize Allah’tan rahmet diliyor, Sayın Hamzaçebi’ye taziyelerimizi iletiyoruz.”
 
TANJANT OTOPARKI BÜTÜNÜYLE TAMAMLANDI
Başkan Zorluoğlu, toplantının devamında göreve başladıkları günden itibaren Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaların son durumları hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı; “Tanjant Yolu üzerindeki otopark bütünüyle tamamlandı. Geçtiğimiz dönemden devraldığımız bir yatırımdı. Şu anda geçici kabul aşamasındadır. Akçaabat Ortamahalle’de yeniden ve aslına uygun olarak yaptığımız tarihi mekan da tamamlandı. Bu da bizden önceki dönemden devraldığımız çalışmaydı. Geçici kabul aşamasına getirdik.”
 
KADINLAR HALİNDE KAZI ÇALIŞMALARI SONA ERDİ
“Moloz’daki Kadınlar Hali çalışmaları devam ediyor. Hassas bir bölge, orada surlar, tarihi yapılar, kazıda ortaya çıkacak hassasiyetler nedeniyle en önemlisi kazı kısmıydı. Kazı kısmı neredeyse yüzde yüz oranında tamamlanmıştır. İnşaatı uzun sürmez. Kısa bir süre içerisinde hizmete alınacak çok önemli bir yatırım. Bunun bütünüyle başlangıçtan itibaren çalışmasını biz yaptık.”
 
SİLÜETİNE UYGUN YAPILDI
“Çal Mağarası ile ilgili olarak bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum, güzel çalışma yaptılar. Buranın silüetine olumlu katkı yapacak güzel bir dokunuşta bulunuldu. Bilet, ürün satış ve seyir terası yapımı tamamlanmış olup, geçici kabul aşamasındadır.”
 
ALTINDERE VADİSİ’NDE KABA İNŞAAT BİTTİ
“Altındere Vadisi’nde kaba inşaatları tamamlanmış, ince işlerle, çevre düzenlemesi devam eden çok güzel bir yatırımımız var. Burası Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri. Burada Büyükşehir Belediyesi olarak gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet verecek bir tesisimiz vücut buluyor.”
 
MEYDAN KISMI TAMAMLANDI
“Cephe Sağlıklaştırma Projesi’nin Meydan kısmı tamamlandı. Devamında inşallah Uzun Sokak, Maraş ve Kunduracılar Caddesi ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor.”
 
GASİLHANE VE ORTAHİSAR İTFAİYESİ İNŞA EDİLİYOR
“İlimizin önemli bir ihtiyacı gasilhane, şu anda Bahçecik’te hem ulaşımı zor hem dar bir alana sıkışmış durumda. Moloz’da yeni yapılan caminin yakınında bir yerde son derece modern bir gasilhaneyi ve yine aynı alanda Ortahisar Belediyesi itfaiyesini inşa ediyoruz. Oradaki itfaiye ana yapımızı ise Bulak yerleşkemize taşımayı planlıyoruz. Gasilhane ve itfaiyenin ihalesi de sözleşmesi de tamamlandı. İşler başladı, devam ediyor.”
 
ULAŞIM ÜSSÜ YAPIYORUZ
“Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hareket Merkezinde görevli arkadaşlarımız, Moloz bölgesindeki otobüslerin bulunduğu alanda konteynerlerin içerisinde yıllardır hizmet veriyor. Biz buraya Trabzon’a yakışan ve ulaşımı tam anlamıyla kontrol edebileceğimiz ulaşım üssü yapıyoruz. Artık el yordamı ile değil, dev ekranlarla, teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak araç takip sistemleriyle bütün toplu ulaşım sistemlerini kontrol ve yönetebileceğimiz yapıyı şehrimize kazandırıyoruz. Buranın temel seviyesi tamamlandı. Dolgu imalatı tamamlandı. Yüzde 15 seviyesinde gerçekleşme var. İş devam ediyor.”
 
BAZI ARKADAŞLARIN DERDİ BAĞCIYI DÖVMEK
“Bazen özellikle bağcı dövmek alışkanlığı olan bazı arkadaşlar, sayıları çok az olsa da basında da var. İşte hep geçmişte olan projeler diyor. Ben sizlere sayıyorum geçen seneden bu tarafa yaptığımız yeni projeleri. Geçmişte olana da teşekkür ediyoruz. Bizden önceki belediye başkanımız bizim partilimiz, aynı zamanda ağabeyimiz. Onun döneminde başlatılıp bizim devraldığımız çalışmaları da özellikle vurguluyorum. Allah razı olsun başlattılar. Bize gelip, bunları tamamlamak nasip oldu. Ama bunun yanında biz geçtiğimiz yıldan bu yana çok sayıda yeni projeyi hayata geçirdik, başlattık, bir bölümünü tamamladık. Önümüzdeki günlerde söz verdiğimiz diğer projeleri hayata geçirmenin çalışmaları içerisindeyiz. Bence biraz üzüm yeme boyutuna o arkadaşların bakması gerekir. Ama tabii ki kendileri bilir.”
 
TRABZON’A ÇOK YAKIŞACAK
“Seçim döneminde söz verdiğimiz, Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi vardı. Türkiye’de Ankara’dan sonra ikinci olacak. Tamamlandığında spor şehri olan Trabzon’umuza çok yakışacak. Bura ile ilgili olarak makine ve ekipman ihalesini gerçekleştirdik. İnşaat ihalesi de yer teslimi yapılarak çalışmasına başlandı. Hem inşaatını başlattık hem içerisindeki ekipman alım ihalesini başlattık. Tamamlandığında bölgemizde çok önemli bir eksiği gidermiş olacak.”
 
UZUNGÖL’DE İKİ AYRI ÇALIŞMA YAPILIYOR
“Uzungöl’de iki ayrı çalışma yapıyoruz. Bir tanesi bizim Büyükşehir Belediyesi olarak tahsisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan aldığımız alanda bir düzenleme yapıyoruz. İlk kez tarihinde Uzungöl’de Büyükşehir Belediyesi bir alanı yöneterek var olacak. Orada Büyükşehir Belediyesinin kurumsal olarak var olması, bazı şikayetlerin giderilmesi anlamına da gelmektedir. ‘Park Uzungöl’ dediğimiz alanda kafeterya ve park genelinin onarım tadilatını gerçekleştiriyoruz. Yemyeşil bir alanda insanların rahat rahat gelip oturup konaklayabilecekleri, yiyip içebilecekleri çok güzel bir alan oluşturuyoruz. İkinci proje ise gölün etrafındaki alanda rehabilitasyon ve iyileştirme projesi. Bu ilk etabı. Gölün etrafındaki yürüyüş alanlarını, kaldırımları bütünüyle yeniliyoruz. Yine gölün çevresinde insanların rahatlıkla dolaşmasını sağlayacak tedbiri alıyoruz. Ancak 2’nci etabı gölün çevresindeki bazı yapıların da yıkılmak suretiyle etrafının bütünüyle açılmasını kapsıyor. Bu projeyi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz.”
 
YENİ BİR ÇÖMLEKÇİ İNŞA EDİLİYOR
“Çömlekçi’de büyük gelişme kat ettik. Uzunca süren bir iştir. Biz Sayın Milletvekillerimizin desteğiyle, Ortahisar Belediye Başkanımızın katkılarıyla Çömlekçi’ye yeni proje hazırlandı. İhale edildi, yer teslimi ve sözleşmesi yapıldı. Çömlekçi’nin doğu kısmında 2,3 hektarlık alanda yepyeni bir Çömlekçi Mahallesi inşa etmeye başladık. Bu çok önemli bir proje ve gelişmedir. Çömlekçi’nin 2.3 hektar alanın dışında batıya doğru olan kısmı ile ilgili olarak da kamulaştırmada çok büyük adımlar attık. Büyük oranda orada da kamulaştırmaları gerçekleştirdik. Kalan kısımları önümüzdeki süreçte yapabilirsek anlaşarak, yapamazsak acele kamulaştırma imkanından faydalanarak Çömlekçi’nin batısında kalan 2’nci etabın yıkımını gerçekleştireceğiz. Orada da bu projeye benzer, biraz daha farklı dokunuşlarla yeni bir proje yapılacak,  ihale edilecek. Çömlekçi bütünüyle yeni bir mahalle olarak aynı zamanda köklerinden koparılmadan orada vücut bulacak.”
 
AĞAÇLARLA İLGİLİ YÜKLENİCİYİ UYARDIM
“Ortahisar Millet Bahçesi’ni geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim. 1’inci etap devam ediyor. Gayet güzel oluyor. Yeşilin daha fazla görünmesi için değişiklikler yapıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak 1’inci etabında projeye iki tane dokunuş yaptık. Bir tane buz pateni pisti ilave ettik. Bizim tarafımızdan projesi ve ihalesi yapıldı. Ayrı bir iş olarak devam ediyor. Trabzon’da olmayan ve talep göreceğini düşündüğümüz buz pateni pisti, Millet Bahçesi ile bitmiş olacak. Yine kaykay mekanizmalarını o alana koyduk. 2’nci etabında Orman İşletme Müdürlüğüne ait binaları TOKİ üzerinden aldık. Yıkımını bugün itibarıyla başlatıyoruz. Orada çok güzel ağaçlar var. Yıkım yapacak yükleniciyi çağırdım ve ağaçlara zarar vermeyecek şekilde yıkacaksınız. Bir ağaç zarar görürse hesabını sorarım dedim. Orası da 1. etaba dahil edilmiş ve park büyümüş olacak. Geçtiğimiz günlerde bölgedeki vatandaşlarla da görüştük. İsteyenler de istemeyenler var. Ortalama bir çözüm bulmaya çalışıyoruz.”
 
YALINCAK PLAJI ÖNÜMÜZDEKİ YAZ HİZMETE AÇILACAK
“Yalıncak’ta bir plaj yapıyoruz. Ramada Otel’in doğusundan başlayan 900 metrelik bir alan var. Orada yıllardan beri kullanılan bir plaj var ama bizim arzu ettiğimiz seviyede değil. Orası ile ilgili 6 Ekim’de ihalesini yaptık, sözleşme aşamasındayız. Hedefimiz bir dahaki sene burada son derece modern, konforlu şekilde, şehre çok yakın bir noktada insanlarımızın denize girebileceği Büyükşehir Belediyesinin teminatı altında çalışan bir plaj düzenlemesi. Önümüzdeki yaz hizmete açmayı planlıyoruz.”
 
BARMA YAYLASI’NDA ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR
“Barma Yaylası’nda bir çalışmamız var. Oradaki turbalık alan Cumhurbaşkanı kararıyla korunan alan olarak ilan edilmişti. Orada bilimsel çalışmalar ve ziyaretçilerin gelip bilgi alabileceği bir mekan ve seyir terasları ve yürüyüş yolları biçiminde bir çalışma var. Bunun da ihalesini 15 Ekim’de  yaptık. Oradaki çalışma da devam ediyor.”
 
MEYDAN 3. ETAP İHALESİ YAPILDI
“Meydan 3’üncü etap çalışmaları kapsamında İskenderpaşa Otoparkı’nın ihalesini gerçekleştirdik. Umduğumuzdan daha fazla talep oldu. Şu anda ihale önüme gelecek ve onaylayacağım. Orada mevut kapasitenin üzerinde 400 -500 aracın sığacağı, üstünde kafeteryanın olacağı, Meydan’dan itibaren yayalaştırılan bir takım alanların olduğu çok güzel bir dokunuş, Çömlekçi’nin, liman alanının seyredileceği alan olacak. Yap işlet devret modeliyle gerçekleştiriliyor. En uygun teklif verene yaptırıyoruz.”
 
TONYA PAZAR YERİ 19 KASIM’DA İHALE EDİLECEK
“Tonya pazar yeri ve otopark ile yine gençlik merkezi olarak kullanılacak müştemilatla ilgili proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere olup, 19 Kasım 2020 tarihinde ihale edilecektir.”
 
GANİTA FAROZ PROJESİ TAMAMLANDI
“Ganita - Faroz Projesi şehrimiz için vizyon projelerimizden bir tanesi. Projesi tamamlandı. İhale aşamasındayız. Meydan’dan en kolay ulaştığımız deniz kenarı olarak, herkesin hatıralarının bulunduğu bu kadim alan, Faroz’a kadar tarafımızdan çok iyi düzenlenmiş, hazırlanmış projeyle ihale ediliyor. Gelecek ay ihale tarihi alınmış, belki de ihalesine çok az bir zaman kalmış olacak.”  
 
ULAŞIM MASTER PLANI İHALE EDİLİYOR
“Ulaşım Master Planı ihale dosyası hazırlandı. Ön yeterlilik aşaması tamamlanmış olup, 17 Kasım’da ihaleye çıkıyoruz. Trabzon’da çok uzun yıllar konuşulan ama bu konuda herhangi bir adım atılmayan Ulaşım Master Planı, tarafımızdan bizim dönemimizde ikinci yılımızı doldurmadan ihale aşamasına gelmiştir. İhalesinden sonra yapılacak çalışmalarla şehrimizin ulaşım anlamında birçok sorununa çözüm üretecek, bilimsel ve veriye dayalı bir plan olarak şehrimize çok büyük katkılar sağlayacaktır.  Plan ayrıca hafif raylı talebiyle ilgili bize yön verecek ve o tür kararları almamızı sağlayacak çok önemli bir veri tabanı şeklinde hizmet verecek.”
 
YÜZ AKI BİR PROJE BAŞLATTIK
Engelsiz Yaşam Akademisi, seçim dönemimizde söz verdiğimiz bir konuydu. Konaklar Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyemize ait çok uygun bir bina vardı. Burayı Engelsiz Yaşam Akademisi olarak hazırladık ve hayata geçirdik. Şu anda 25 özel gereksinimli gencimize hizmet veriyoruz. Bazı eksiklerimizi giderme noktasında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzon’un ve Büyükşehir’in yüz akı bir proje olarak başlattık. Önümüzdeki günlerde daha da güçlendireceğiz. İnşallah 50’ye yakın gencimizi hayata hazırlayacak bir noktaya geliyoruz”
 
ÜCRETSİZ HİZMET VERİYORUZ
Bir süre önce Esentepe Mahallesi’nde hizmete açtığımız ‘engelli araç atölyesi’ hizmetlerine devam ediyor. Küçük ama çok kıymetli bir iş olarak görüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kullandıkları sandalyeleri arzu ettiklerinde evlerinden alıyoruz, tamir ettikten sonra evlerine teslim ediyoruz. Bu hizmetimiz de bütünüyle ücretsiz olarak veriyoruz.”  
 
PROTOKOL İMZALADIK
Geçtiğimiz Günlerde Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Trabzon Üniversitemiz arasında bir protokol imzaladık. Spor şehri olan Trabzon’umuzda bu protokolle önümüzdeki günlerde hem mevcut spor tesislerimizin en optimal olarak kullanılmasına dönük çalışmalarımız olacak. Hem çocuklarımızın, gençlerimizin spor tesislerine ulaşması noktasında Büyükşehir olarak inisiyatif alıyoruz. Önümüzdeki aylarda Trabzon’da sporcu otobüsleri ve sporcu durakları göreceksiniz. Sporla ilgili yapacaklarımız bunlarla kısıtlı değil. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak da çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan biri de devraldığımız hentbol takımı. Bu şekilde salonlara da dönmüş bulunmaktayız. Çok da başarılı sonuçlar aldılar. Kendilerini tebrik ediyoruz. Önümüzdeki süreçte hem bireysel hem de takım olarak yeni girişimlerimiz olacak. Hep söylüyorum, başarılı sporcuları ekonomik düzeyi iyi olan kulüplere kaptırmak istemiyoruz. Kendi uhdemizde tutacağız ve başarıları ile övüneceğiz.
 
ÇOK BÜYÜK BİR PROJE
“Katı Atık Entegre Tesisi çok büyük bir proje. Geçtiğimiz günlerde deneme yakmaları gerçekleşti. 2 megavat elektrik sorunsuz şekilde üretildi. İnşallah şimdi çöple denemeler yapılacak. Hedefimiz bu yılın sonuna kadar buranın bütünüyle hizmete açılmasıdır. Yaklaşık 500 milyon liralık bir yatırımdır.”
 
KUYUMCU TASARIM MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR
Kuyumcu Tasarım Merkezi, Sanayi Bakanımızla yaptığımız bir protokol çerçevesinde yürüttüğümüz bir iş. Ticaret ve Sanayi Odası ve Kuyumcular Derneği ile Moloz’da bir kuyumcu kent inşa ediyoruz. En son projesi yapıldı. Bir otopark ilavesi yapılıyor projesine. Orada yıllardır bu şehrin konuştuğu bir proje hayata geçecek. Yap- işlet-devretle yapıyoruz.”
 
ARAMA KURTARMA EKİBİ KURUYORUZ
“Büyükşehir Belediyesinde yeniden yapılandırma süreci başlattık. İtfaiye hizmetlerine ayrı önem veriyoruz. 30 kişilik ekibi, arama kurtarma ekibi olarak belirledik. Bu ekibe Jandarma Genel Komutanlığı tarafından eğitim verilmesi için bizzat görüştüm. 2021 yılı içerisinde bu 30 kişi Jandarma Genel Komutanlığı ve AFAD’dan gerekli eğitimi alacaklar ve afetlerde hizmet verecekler. Ayrıca 11 kişiden oluşan eğitimli balık adam ekibi de kurmaktayız.”              
 
ORTAHİSAR’DA ALTYAPI PROBLEMİ SON BULACAK
“Trabzon İçme Suyu projesi bizden önceki dönemde süreci başlatılan, tarafımızdan ihalesi yapılan çok büyük bir projedir. Ortahisar bölgesindeki 565 kilometrelik içme suyu hattının bütünüyle yenilenmesini sağlıyoruz. Bu fırsattan yararlanarak kanalizasyonlarımızı ve içme suyu kanallarımızı tamamlıyoruz. Telekomünikasyon alt yapımızı tamamlıyoruz. İşler yolunda gidiyor. 30 kilometrelik hattı sorunsuz şekilde değiştirdik. Devasa bir proje. Vatandaşlarımızın minimum etkilenmesi için gayret ediyoruz. 2023 içerisinde çalışma tamamlanınca, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde çok uzun yıllar altyapı problemi olmayacak.”
 
BEŞİRLİ’DE KÖTÜ KOKU KALMAYACAK
“Beşirli’deki kokunun giderilmesi ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdik. Moloz’la Akyazı arasında 12 adet yağmur suyu deresi var. 16 tane de Karayolları menfezi var. Bunlar çok uzun yıllardır yağmur suyu deresi olmaktan çıkmış, kaçak bağlantıların yapıldığı kanalizasyon hattına dönüştü. Kaçak kanalizasyonları koparıp kendi hatlarımıza bağlıyoruz. Bir bölümünde yüzde 100 başarı elde ettik. Bir bölümüne başladık, bir bölümüne de önümüzdeki günlerde başlayacağız. Yüzde yüz tam başarılı olamıyorsunuz, çünkü bazı bağlantıları ne yapsanız tespit edemiyorsunuz. Kokunun giderilmesi için 12 menfezin büyük bölümünü uzatarak, deniz tarafına ulaştırıyoruz. Şu anda başlattığımız çalışma budur. Önce en acil iki tanesinden başladık. Kalanlarını uzatıyoruz. Beş ay içerisinde tüm çalışma tamamlandığında Beşirli’de böyle bir koku bir daha olmayacak.”
 
ÜST KOTLARA KALİTELİ SU VERİLECEK
“Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisi, çok büyük bir yatırım olarak şehrimize kazandırılıyor. 100 milyon liranın üzerinde bir bütçesi var. Her ne kadar DSİ bünyesinde yapılıyorsa da Büyükşehir Belediyesinin TİSKİ’nin yatırımıdır. Parasını biz ödeyeceğiz. Yakından takip ediyoruz. 2022 yılında tamamlandığında bugün arıtarak su veremediğimiz birçok üst kota, kaliteli içme suyu verme imkanına kavuşacağız.”
 
SORUNU TARİHE GÖMECEĞİZ
“Akçaabat ilçesi Ortaköy Grup İçme Suyu Hattı önemli. Yaklaşık 23 milyon liralık bir bedelle 29 Eylül’de ihale ettik. 15 mahallemizde 238 bin 611 metre şebeke hattı ve 3 adet depo yaparak bölgedeki sorunu tarihe gömeceğiz.”
 
YOMRA HALKININ ŞİKAYETİ SONA ERECEK
“Yomra İçme Suyu Arıtma Tesisimizi yeniledik. Yomra halkına hizmet edecek modern bir arıtma tesisine çevirdik. İş tamamlandı. Devreye alma aşamasındayız. İnşallah Yomra’daki vatandaşlarımızın bulanık su içiyoruz şikayeti, tesisin devreye alınması ile sona ermiş olacak.”
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantısı, 27 gündem maddesinin görüşülüp komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber