Hüseyin Baş: Ekonominin bu hale gelmesinden sorumlu Sn. Berat Albayrak değildir
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş Berat Albayrağa sahip çıkarak,”Ekonominin bu hale gelmesinden sorumlu Berat Albayrak değildir”dedi.
BTP Lideri Hüseyin Baş Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,
“Ekonomi 5 yıldır değil 25 yıldır kötü gidiyor. Çünkü ekonomik sistem yanlış.” Diyerek “Tüm bu sistemsel sorunları bir kişinin icraatı ve başarısızlığı olarak görmek haksızlık olur. Üretimin desteklenmeye çalışıldığı, ülkenin ihracata ve milli kaynaklara yöneldiği süreçte iyi ekonomiden zaten bahsedilemez.”dedi.
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş şöyle devam etti, “Ülkemizin bir an önce Merhum Genel Başkanımız Prof.Dr. Haydar BAŞ’ın ortaya koyduğu Milli Ekonomi hamlelerine ve Sosyal Devlet Milli Devlet politikalarına yönelmesi gerekir.”dedi.
Baş, Sn.Albayrağa teşekkür ederiz
Tam netliğini halen kavrama imkânı bulamadığımız istifa haberleri vesilesi ile de Sn. Berat Albayrak’a bu güne kadar ki çalışmalarından ötürü teşekkür ederiz. 
Sorumlu Sn. Albayrak değildir.
Baş, “Ancak son cümle ile tekrar belirtilmelidir ki ekonominin bu duruma gelmesinde, sorunlu Bakan Sn. Berat Albayrak değildir.”dedi.
Milli hamleleri sürdürmeye çalışmış diğer kurumlardan destek görmemiştir
Baş, “Sayın Berat Albayrak Enerji Bakanlığı döneminde başlattığı milli hamleleri Maliye Bakanlığı döneminde de sürdürmeye çalışmış, fakat bu mücadelesinde diğer kurumlar tarafından destek görememiş aksine iç güvenlik politikaları ve toplumsal adalet mekanizmaları vasıtasıyla yalnız bırakılmıştır diyebiliriz.”dedi. 
“Çözüm Milli Ekonomi Modeli”ndedir.
BTP Lideri Baş, “Ekonomi sadece faiz, döviz, enflasyon ve büyüme rakamlarıyla yönetilmez. Ekonomi toplumsal uyuşma ve düzenin kısaca sosyal devlet anlayışının bir sonucudur. Keyfi yargılamalar, kayırmacılık ve toplumsal ayrışmanın olduğu bir yerde eksik kalan önemli unsur ekonominin tüketim eksenli ve vatandaşı destekleyen bir politikaya dönmesidir. Pandemi sürecinde bunların ilk adımları atılmaya çalışılmıştır. Merhum Genel Başkanımız Prof.Dr.Haydar BAŞ’ın Milli Ekonomi Modeli’nin temel özeti de esasında buna dayanır.”diyerek noktaladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber