banner240
banner237
banner238

Çağdaş Yaşamı 98. Yıldönümünü Cumhuriyet  Balosu  kutlama .

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şubesi Cumhuriyet Bayramımızın 98. Yıldönümünü Cumhuriyet Balosu coşkusu ile kutladı. İlkini İbrahim – Hatun GENÇ anısına atfedilen Çağdaş Kalemler Öykü Ödülü sonuçları da Cumhuriyet Balosu programı içerisinde açıklandı. 

ÇYDD Trabzon Şubesi Başkanı Metin SERDAR’ın açıklaması:

Atatürk’ün Türk gençliğine “Varlığının ve geleceğinin yegâne temeli ve en değerli hazinesi”  olarak emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti bizim için kutsal bir emanettir.  İşte o kutsal emanetin, kuruluşunun 98.inci yıl dönümü nedeniyle düzenlediğimiz Cumhuriyet Balomuza hoş geldiniz.  Hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Bu akşam biz, Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Bu coşkuyu yaratmada Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şubesi üyelerimize, Çağdaş Gençliğimize, Oratoryo çalışmasında emeği geçen üyemiz Sayın Zuhal AYDIN’a, bu akşamın coşkusunu müzikle perçinleyen Sayın Yasemin UZUN’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
En büyük Bayramımız olan Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!

Değerli Konuklar,

Kurtuluş Savaşımızın gurur ve ibret verici gerçekleri, insanların hayal dünyasını aşan, şaşırtıcı bir yakın zaman destanıdır. İşte bu savaşın sonucunda Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Kendisine inanmış Türk ordusuyla Kurtuluş Savaşını kazanıp Anadolu’yu düşmandan temizleyen Mustafa Kemal Atatürk, çürümüş saltanat düzenini yıktı ve yerine 98 yıl önce 29 Ekim 1923’te tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti kurdu. İlke ve devrimleriyle ülkemizi çağdaşlaştıran ulu önderimiz Atatürk’ün gösterdiği hedef, çağdaş uygarlık düzeyi, eşitlik, özgürlük ve aydınlıktır. Bu aydınlığı karatmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir! 

Değerli konuklar, 

Kurtuluş savaşımız, dünyadaki en haklı ve en kutsal savaşlardan biridir. Çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, olağanüstü nitelikteki uğraşlar sonunda meydana gelmiş bir eserdir. Bu Cumhuriyet bizim, bu ülke hepimizindir. 
Atatürk’ün söylediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Prof. Dr. Türkan SAYLAN hocamızın da söylediği gibi, “Her eğitimli kadının bu Cumhuriyet’e borcu vardır.” 18 Mayıs 2009 Tarihinde aramızdan ayrılan; yetiştirdiği, eğitimine destek olduğu gençler ve bizler, O’nu her zaman saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Işıklar içinde uyusun.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şubemizin Ulusal düzeyde, ilkini İbrahim-Hatun Genç Anısına düzenlediği Çağdaş Kalemler Öykü Ödülünde emek veren herkesi, ÇYDD Trabzon Şubesi adına kutluyorum.

Çağdaş Kalemler Öykü Ödülü düzenlenmesinde proje mimarı olan Çağdaş Gençlik Üyemiz sevgili Cumali YARDIM’a, Öykülerin şartnameye uygunluğunu değerlendiren ve ön değerlendirme kurulumuzda görev yapan; Levent ÇANAKÇI, Talat Coşar AKYÜZ, Yaren Nur BÜYÜK ve Suna YARDIM’a, emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

Çağdaş Kalemler Öykü Ödülü Seçici Kurulda görev yapan;
Sunay Akın, Prof. Dr. Sinan Kayalıgil, Melike Şenyüksel, Esmahan Devran İnci ve Namık Somel’den oluşan Seçici kurulumuz, “İçerik, anlatım, dil ve özgünlük” çerçevesinde ve 407 Öykü başvurusunun olduğu bu süreçte ve değerlendirmeleri sonucunda; 

Birinciliğe “Meliha” isimli öyküsü ile Özlem Keskin;

İkinciliğe “Bitmeyen Senfoni” isimli öyküsüyle Ayla Burçin Kahraman;

Üçüncülüğe “Kırmızı Kapı” isimli öyküsü ile Nuray Elçin;

Mansiyon ödülüne ise “Koku” isimli öyküsü ile Murat Yurdakul değer görülmüştür.

Seçici kurulumuza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.

Değerli konuklarımız,
İlkini, İbrahim – Hatun Genç adına atfettiğimiz Çağdaş Kalemler Öykü Ödülümüzde, İbrahim GENÇ ve Hatun GENÇ’i rahmetle anıyorum, ışıklar içinde uyusunlar. 


Bu mutlu günümüzde, tüm uygar insanlığın övüncü olan, eşsiz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, saygıların en derini ve teşekkürlerin en büyüğü ile anıyorum. Çağdaşlığın izinde Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yürüyen  Cumhuriyet Bayramımız tekrardan Kutlu olsun.

Saygılarımla.

Metin SERDAR
ÇYDD Trabzon Şubesi Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber