banner240
banner237
banner238

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı  Av. Lütfi Bayraktar  Kuruluş Yıl dönümü Mesajı Yayımladı

İlk olarak 1936 yılında Giresun’da fındık istasyonu kurulmuştur. Ardından 1 Kasım 1937’de TBMM’nin açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk, ‘’Önümüzdeki yıl içinde, fındık başta olmak üzere diğer belli başlı ürünlerimizi de ilgilendiren birlikler kurulmalıdır.’’ Direktifinde bulunmuştur. Sonrasında ise 28 Temmuz 1938 yılında Giresun, Ordu, Trabzon, Keşap ve Bulancak Kooperatiflerinin birleşmesi Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin temelleri atılmıştır. Fiskobirlik olarak, o günlerden bugüne değin, fındık ve fındık üreticilerinin en büyük kuruluşu olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Doğu, Orta ve Batı Karadeniz’de, Artvin’den başlayarak Sakarya’ya kadar tüm bölgede kooperatifleri ve tesisleri ile konuşlanan Birliğimiz, geçmişte olduğu gibi, bugün de Türk Fındığı, üretici ve ortaklarımızın menfaatlerini korumak adına, haklı mücadelesini kesintisiz olarak sürdürmekteyiz.

Fiskobirlik ailesi olarak, üreticimizin ve ortaklarımızın hakkına ve alın terine daima sahip çıkmak adına, tüm Yönetimi ve Personeli ile özverili bir biçimde çalışmalarımıza devam edeceğimizi, geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe daha kararlı ve emin adımlarla ilerleyeceğimizi tüm üreticilerimizle paylaşmak isteriz.

Birliğimizin kuruluşundan bugüne emeği geçen herkesi saygıyla yad eder, bu vesileyle yaklaşan yeni hasat döneminde üreticilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi dileriz.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber