Kurt: “AK Parti, Trabzonluları Demiryolu Masallarıyla Kandırmıştır”

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, Trabzon’un 100 yılı aşkın özlemi olan demiryolunun, 18 yıllık AK Parti iktidarında verilen onca söz ve yapılan onca seçim vaadine rağmen gündemden kaldırılması ve Rize’ye kaydırılmaya çalışılmasının büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Kurt, Trabzon-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Projesinin rafa kaldırılarak bunun yerine Erzurum-Aşkale-Rize projesi olarak çalışılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

DEMİRYOLU’NUN TRABZON ÜZERİNDEN YAPILMASI EKONOMİNİN GEREĞİDİR

Şehir ve bölge milliyetçiliği yapmadıklarını, fakat ülke gerçekleri, coğrafya ve ekonomi ilminin, demiryolunun Trabzon üzerinden yapılmasını gerektirdiğini vurgulayan Kurt, “Trabzon, 4 bin yılık tarihi geçmişe sahip, bölgenin merkezi ve ülkemizin Kafkasya, Asya ve İran’a açılan kapısı konumundadır. Liman, havayolu ve karayolu ulaşım imkanlarına sahip Trabzon üzerinden yapılacak bir demiryolu, bölgemizi iç bölgelere bağlayacak, böylece hem bölgemizin hem de bu bölgelerin gelişme ve kalkınmasına ivme kazandıracaktır. Hal böyleyken, demiryolu projesinin gündemden kaldırılması ve Rize’ye kaydırılmasının ne ekonomi ilmiyle, ne bilimle, ne de akılla izah edilebilir hiçbir tarafı yoktur.”

Kurt, açıklamasını şöyle sürdürdü:

TRABZON ÜZERİNDEN YAPILACAK DEMİRYOLU, BÜTÜN BÖLGEYE KATKI SAĞLAYACAKTIR

“Bu milletin, devletin kısıtlı imkan ve kaynaklarıyla yapılacak yatırımların, verilere dayalı, bilimsel çalışmalarla yürütülmesi şarttır. Siyasi kaygılarla, verimliliği ve sağlayacağı katma değeri düşük yatırımlar yapılması, devletin imkanlarının çarçur edilmesidir. Trabzon üzerinden yapılacak demiryolunun sadece Trabzon’a değil, Rize’ye, Giresun’a, Ordu’ya, Gümüşhane’ye, Bayburt’a, kısaca bütün bölgeye katkısı olacaktır. Bunu herkes biliyor, görüyor. Burada cezalandırılan Trabzon değil, bütün bir bölgedir. Bizim, Rize’nin demiryolu ile buluşmasına itirazımız olamaz. Ama Trabzon demiryolu, maliyetlerin yüksekliği gerekçe gösterilerek gündemden kaldırılırken Rize’ye yapılmak istenmesi, yanlıştır.”

AK PARTİ, TRABZONLULARI DEMİRYOLU MASALLARIYLA KANDIRMIŞTIR

 “İktidar partisi her seçim öncesi Trabzonlulara demiryolu vaadinde bulundu. Hatırlayın, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere parti yöneticilerinin Trabzon ziyaretlerinde hep demiryolu müjdeleri verildi. Hani nerede demiryolu? Yaptınız da biz mi görmüyoruz? İktidar partisinin Trabzon yöneticileri, milletvekilleri, hani nerede demiryolu sözleriniz, vaatleriniz? Demiryolu Trabzon’dan Rize’ye kaydırılırken neden sesiniz çıkmıyor?”

RİZELİ 3 VEKİL DEMİRYOLUNU ALIRKEN, TRABZONLU 4 VEKİL NE YAPIYOR?

“Önce lojistik merkez İyidere’ye kaydırıldı. Şimdi de demiryolu. Rize, 3 milletvekili ile demiryolunu alırken Trabzon’un 4 milletvekili acaba ne yapıyordu, merak ediyoruz? Muhalefete laf yetiştirmeyi, maçlarda fotoğraf paylaşmayı, sosyal medyadan mesaj vermeyi bırakın da şehrin sorunlarıyla ilgilenin. Verdiğiniz sözlerin, yaptığınız vaatlerin gereğini yerine getirin. Trabzonlular bu yaşananları görüyor ve eminim ki ilk seçimde bunun cevabını size sandıkta vereceklerdir.”

SAMSUN-SARP DEMİRYOLU DA AYNI ANDA YAPILMALIDIR

“Trabzon-Erzincan Demiryolu ile Samsun-Sarp Demiryolu, aynı anda yapılmalıdır. Sahilden geçecek bu hattın hem Samsun hem de Trabzon üzerinden iç bölgelerle bağlantısının yapılması, ülkemize, bölgemize, bütün illerimize büyük katkılar sağlayacaktır. Biz bütün bölgenin demiryolu ile buluşmasını, zenginleşmesini ve bu zenginlikten adil ve eşit pay almasını istiyoruz. Ne Trabzon’u Rize’den, ne Gümüşhane’yi Bayburt’tan, Ne de Giresun’u Ordu’dan ayırmayız. Bizim derdimiz, kaynakların rantabl kullanılması ve yatırımların verimli alanlara yapılmasıdır. Trabzon-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu, bir an önce yatırım programına alınmalı ve en kısa zamanda da yapımına başlanmalıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber