banner240
banner237
banner238

SAHİM-SEN’DEN AİLE HEKİMLİĞİ YÖNETMELİĞİNE SERT TEPKİ:

Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarına dair yapılan ek ödeme ve teşvik içeren yönetmelik değişikliğini sağlık kamuoyunun odağında. Değişikliğe ilişkin Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken ‘’ Bu yönetmelik akıl tutulmasıdır. Herkes değil ama bunu kullananlar olacak eş, dost, akrabaya giriş açılacak, SGK zarara uğrayacak, gereksiz ilaç yazımı olacak. İhtar puanı alana ödeme yok demek ise aba altından sopa göstermek resmen’’ dedi.

‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Daire Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe göre, herhangi bir ihtar puanı almamış olan sözleşmeli aile hekimlerine tavan ücretin yüzde 42’si oranından teşvik ödemesi yapılacak. Ancak bu ödeme 1-10 arası ihtar puanı alanlara bir ay, 11-20 arası ihtar puanı alanlara iki ay, 21 ve üzeri ihtar puanı alanlara ise üç ay süreyle yapılmayacak.

NE KADAR HASTA O KADAR PARA

Öte yandan aile hekimliği birimince yapılan günlük muayene sayısının; 41-50 arasında olması halinde tavan ücretin yüzde 10’u, 51-60 arasında olması halinde tavan ücretin yüzde 21’i, 61-75 arasında olması halinde tavan ücretin yüzde 31’i, 76 ve üzeri olması halinde tavan ücretin yüzde 42’si oranında teşvik ödemesi yapılacak.

İHTAR ALANA EK ÖDEME YOK

Teşvik ödemesi kapsamında, aile sağlığı çalışanlarına herhangi bir ihtar puanı almamış olmaları halinde, tavan ücretin yüzde 3’ü oranında ödeme yapılacak. Aile hekimliği birimince yapılan günlük muayene sayısının; 40-60 arasında olması halinde tavan ücretin yüzde 1.5’i, 61 ve üzeri olması halinde tavan ücretin yüzde 3’ü oranında teşvik ödemesi yapılacak.

‘’BİRBİRİMİZİ YİYELİM DİYE YAPILMIŞ BİR YÖNETMELİK’’

Yönetmelik değişikliğine dair Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken açıklamada bulundu:

Bu yönetmelik akıl tutulmasıdır. Hasta sayısına göre ödemeyi kullananlar olacaktır. Eş, dost, akrabaya giriş açılacak, SGK zarara uğrayacak, gereksiz ilaç yazımı olacak. İhtar puanı alana ödeme yok ise aba altından sopa göstermek resmen. Fikrini söyleyemezsin, ben bilirim sen bilmezsin gibi. Bu şartlarda hekimler yurt dışına gider. Sağlık çalışanlarına ödeme çok komik rakamlar, is barışını bozmak için yapılmış. Kavga edelim birbirimizi yiyelim diye yapılmış bir yönetmelik.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber