İYİ Parti İl Başkanı Kuvvetli'den Cora'ya Cevap İYİ Parti’ye İftira Atmakla Bir Şey Kazanamazsınız

İYİ Parti’ye iftira atmakla bir şey kazanamazsınız! Kaldı ki göreviniz de bu değil; millete vekillik yapmak!
Genel Başkanımız Sayın Akşener, "Bu ülkenin vatandaşları olarak, bu ülkede uzun yıllar hizmet etmiş insanlar olarak ortak aklı işletmemiz lazım. Bu masanın adına da 'memleket masası' diyorum ben. Memleket masasının etrafında toplanmamız lazım. Bu sıkıntılı ekonomiden daha sonraki fasılda nasıl çıkacağımızı konuşmamız lazım" çağrısını yaptı.
Bunun neresi yanlış ki eleştiriyorsunuz?
Siz ülkeyi iyi yönettiniz de biz bir şey mi dedik?
Sayın Akşener’in memleket masası önerisi ile amaçladığı şey sadece güçlendirilmiş parlamenter sistemi konuşmak değil; 18 yıllık AK Parti iktidarının basiretsiz yönetimiyle kutuplaştırılarak sefalete sürüklediği milletimizin geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamaktır. Sayın Akşener’in memleket masası önerisi ile amaçladığı ortak akılla yeni bir perspektif otaya koymaktır. Yani sizlerin bir türlü yapamadıklarını yapmaktır. 
Sayın Akşener, iktidarın dış politikadaki savrulmasının önüne  geçmek için memleket masası önerisini sunmuştur.  Yani memleket masasından kasıt ekonomide, adalette ve dış politikada  felakete sürüklediğiniz ülkeyi ortak akılla yönetmeniz için, bir masa etrafında toplanma önerisinin ta kendisidir.
Sayın Cora, HDP üzerinden bizi eleştiriyorsun.
Sizin iftiralarınıza cevap verme mecburiyetimiz yok ama şunu bir daha ifade etmek istiyorum ki, ‘HDP bizim meşru siyasi alanımız içinde değildir. PKK azılı bir terör örgütüdür. HDP PKK terör örgütüdür’ demediği sürece bizim için HDP PKK'nin siyasi uzantısıdır. 
İYİ Parti’nin HDP ile asla bir ittifakı olmamıştır. PKK seviciliği devam ettiği sürece de bizim için siyasi meşruiyeti yoktur. HDP ile gizli anlaşma yaptığımız iddia ediliyor. Öyle bir şey olmadığını söylüyoruz. Milletten gizli anayasa mı yapılır?
Gizli yapılan anayasayı milletten gizli mi meclisten geçirecektik veya halkın oyuna gizli mi sunacaktık? Bizim halktan gizli asla bir anayasa çalışmanız olmadı. Bundan sonra da bir anayasa çalışması yapılacaksa bu milletle veya milletin temsilcileri ile gayet açık, şeffaf bir şekilde yapılacaktır. Bizim düşüncemiz budur.
Ancak Sayın Cora, siz; PKK terör örgütü liderine ‘sayın’ diyen, ‘PKK bayrağını taşımayı suç olmaktan çıkardık’ diyen, Kemalist anlayışı ortadan kaldırmak için FETÖ ile işbirliği yaptığını söyleyen, AK Parti iktidarının devamı için önce HDP ile çözülme süreci yapan, daha sonraki dönemlerde birbirinize demediğinizi bırakmadığı MHP ile kol kola yürüyen, bu tür entrikaları mubah kılan bir siyasi anlayışı temsil ediyorsunuz.
Size bir önerim olacak; sizi İYİ Parti’yi ağzınıza alırken iftiradan uzak olmaya ve siyasi nezaket kurallarına uygun şekilde edepli olmaya davet ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber