banner240
banner237
banner238

EKONOMİDE “POLİTİKASIZLIK” TEMEL POLİTİKA HALİNE GELMİŞ.

YETKİYİ ALDINIZ HANİ NEREDESİNİZ?  

Yaptığı konuşmada 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, "Ak Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan 24 Haziran seçimleri öncesi "24'ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla, bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz." demişti. 24 Haziranda Sayın Erdoğan yetkiyi aldı almasına da uğraşacağım dediği "şu, bu" bugün ne durumda  ona bir bakalım. Haziran 2018'de 4,6 TL olan dolar, bugün 13 TL'yi gördü. 24 Haziran 2018'de 5,5 TL olan euro, bugün 15 TL'ye çıktı. 24 Haziran 2018'de 186 lira olan gram altın 700 TL'yi geçti bugün. Enflasyona bakacak olursak, Haziran 2018'de 15,39 iken, Ekim 2021'de 19,89 olmuş. Kıyaslamalara işsizlik, kişi başına gelir, kamu borcu, millî gelir, net döviz rezervi, kredi ve kredi kartı borcu gibi rakamları da ekleyebiliriz." dedi.


Konuşmasında Ak Parti milletvekillerine seslenen Örs "24 Haziran'da yetkiyi aldınız ama döviz, işsizlik ve yoksulluk rekora doymuyor. Keşke şunla, bunla uğraşmasaydınız, keşke kurcalamasaydınız. Uğraştığınız her iş kötüye gitti, kurcaladığınız her şeyi bozdunuz. Bize faizle nasıl mücadele edilir gösterecektiniz; hani, neredesiniz? Döviz nasıl yükselmeyecek, dolar nasıl artmayacak bize gösterecektiniz; hani, neredesiniz? " ifadelerini kullandı. 


DOLAR ARTTIKÇA MİLLETİN ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR 


Ak Parti iktidarının ekonomi politikalarının ülkeyi belirsizliğe sürüklediğini belirten Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Siz, milletimizi dizginlenmeyen bir dolar kuruyla karşı karşıya bıraktınız; hâlâ daha, bildiğinizi okumaya, sorumsuzca konuşmaya, sorunları halının altına süpürmeye devam ediyorsunuz. Bir de "Dolar artıyor da ne olur?" diyenleriniz var. Ne mi oluyor aziz kardeşim? Milletin alım gücü düşüyor. Dolar arttıkça esnaf sattığının yerine yenisini koyamıyor, rafı boşalıyor. Dolar arttıkça çiftçinin mazotu, gübresi, ilacı, tohumu zamlanıyor. Dolar arttıkça temel tüketim maddelerine zam geliyor. Dolar arttıkça elektrik, doğal gaz faturaları el yakıyor. Dolar arttıkça vatandaş kömür alamıyor, "Kışı, ayazı nasıl geçiririm?" diye kara kara düşünüyor. Dolar arttıkça firmalarımız zora giriyor, batıyor. Daha ne olsun?"


TÜRKİYE EKONOMİSİ YÖNETİLMİYOR 


Türkiye ekonomisinin yönetilemediğine vurgu yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bugün, Türkiye ekonomisi yönetilmiyor, Türkiye ekonomisinin kaptan köşkünde kim var, kim yok belli değil, ekonomide politikasızlık temel politika hâline gelmiş. Böyle bir ekonomide istikrardan nasıl bahsedebiliriz? Faizin talimatla düştüğü nerede görülmüştür? Para Politikası Kurulu çelişkili kararlarına her gün bir yenisini ekliyor. Ne diyorlar? Şu anda enflasyonu artıran her şey geçiciymiş, para politikasının etki alanının dışındaymış; böyle söylüyorlar. "Ne yapalım 'faizi indirin' talimatı aldık, buna da mazeret bulmamız lazım." diyemiyorlar çünkü. Aziz milletimiz tüm bu gerçekleri görüyor, biliyor. Milletimiz bu beceriksiz iktidara "Artık yeter!" diyor. Artık millet bizi çağırıyor, milletimiz artık İYİ Parti iktidarını istiyor."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber