Değerli okuyucularım, artık 14 Mayıs seçimlerine ramak kaldı. Burada hep birlikte çok tarihi bir karar vereceğiz.

Belki de bugüne kadar verdiğimiz tüm seçim kararlarından daha da büyük önem taşıyan bir karar olacaktır bu kararımız.

Neden bu şekilde bir kanaate sahip olduğumu kısaca anlatmak isterim.

Hepimizin bildiği gibi doğrusuyla hataları ile Ak Parti iktidarları yirmi bir yılda bu ülkeye oldukça hatırı sayılır bir ivme kazandırmıştır.

Ak Parti iktidarlarının ülkemize kazandırdığı en önemli icraat senelerdir devam eden PKK ve onun türevleri olan terör örgütleri ile verdiği amansız mücadeledir.

Bu mücadelede terör tarihinin en düşük düzeyine indirilmiş ve ülkemizde çalışma hayatı ve iç barışımız normale gelmiş bulunmaktadır.

Bu uğurda milyarlarca dolar para harcanmış ve hepsinden önemlisi binlerce askerimiz, polisimiz, genç yaşlı kamu görevlilerimiz ve vatandaşlarımız canlarını vermişlerdir.

Hayatının baharında iken şehit edilen vatan evlatlarımızı asla unutmamamız gerekir. Zira, bunları unutursak aynı akıbetin bizleri de beklediğini şimdiden anlamak bir kehanet olmayacaktır.

Bütün dünyada en öncelikli ihtiyacın güvenlik olduğu kabul edilen evrensel bir gerçekliktir. Güvenliğiniz olmasa hiçbir şey üretemezsiniz. Yani üretimden ve gelişmekten bahsetmek bir hikâyedir.

Bu durum hem bireysel ve hem de toplumsal açıdan aynı değerdedir.

Hal böyle iken siyasi arenada iki başak güreşçi gibi duran Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı arasındaki en belirgin farkın güvenliğimize verdikleri önem olduğu gerçeği unutulmamalıdır.

Şöyle ki, Millet ittifakı ve paydaşlarının aralarına aldıkları ve PKK terör örgütünün bir uzantısı olduğu alenen bilinen HDP nin, iktidar olmaları halinde ülkemizin mevcut barış ve huzur ortamının nasıl dinamitlenip yeniden terörün hortlayacağını hiç düşünebiliyor musunuz.

Ben şahsen düşünmek bile istemiyorum.

Hapisteki S.Demirtaş’a örgürlük vadeden ve Apo teröristinin özgürleştirileceğinden alenen söz eden, kürt vatandaşlarımızı ayrıştırarak doğu ve güneydoğu illerimizde özerklik adı altında ayrı bir devlet kurma hayalleri kuran, yüz yıllık cumhuriyeti değiştirip Anayasanın ilk dört maddesini değiştireceklerini haykıran insanlara nasıl oy verip de bu ülkede barıştan ve üretimden söz edebiliriz.

Bu ülkede yaşayan tüm sağduyulu vatandaşlarımıza buran şunu söylemek isterim ki, asla duygusal davranmayalım. Bilindiği gibi son pişmanlık fayda vermez derler.

Ben de biliyorum, Ak Parti iktidarları bu ülkede her şeyi güllük gülistanlık yapamadılar. Pek çok hataları oldu onları burada anlamama gerek de yok.

Ne var ki, Ak Parti iktidarlarının yaptıkları ve yapamadıkları hepsi bir çuvala konulsa asla Millet ittifakı denilen ittifakın halkımıza vadettiği güvenlik sorunları ile mukayese edilemez.

Sonuç olarak şunu söylemek isterim ki, pek ihtimal vermesem de muhtemel bir iktidar değişikliği yaşarsak olacak olanları görür gibiyim.

Ne olacak, önce bu ittifak üyeleri asla birbirileri ile geçinemeyecekler. Çünkü elma ile armut toplanmaz. Bunların hesapları elma ile armudu toplayarak her ne pahasına olursa olsun Sayın Erdoğan’ı devirmektir.

Batının da bizlerden en öncelikli beklentisi budur.

Devletimizin kurucusu M.Kemal Atatürk’ün meşhur Gençliğe hitabesinde ifade ettiği gibi “Müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhit” işte tam da bunun adıdır.

Ak Parti iktidarları yirmi bir yıldır halkımızın desteğini boşuna almamıştır.

Ak parti öncesi iktidarların bu ülkede hangi tahribatları yaptıklarını belli bir yaş grubundaki vatandaşlarımız çok iyi bilmektedir.

Ülkemizde Ak parti iktidarları döneminde yapılan Anayasa değişikliği ve yeni getirilen Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi o geçmiş iktidarlardan kaçışın bir neticesidir.

Millet ittifakı sözcülerinin halkımıza vadettiği “Güçlendirilmiş parlamenter sistem” tam anlamıyla bir aldatmacadır.

Böyle bir sistemin dünyada bir örneği yoktur.

Güçlendirilmiş parlamenter sistemin nasıl işleyeceğini kimse bilmemektedir. Kimsenin mahiyetini bilmediği bir sisteme yelken açmak akıl karı olmasa gerekir.

Seçimler öncesi tarihe bir not olarak bu yazıyı yazdım. Zaman düşüncelerimin ne derece doğru olduğunu gösterecektir.

04.05.2023 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber