banner240
banner237
banner238

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümündeyiz. Türkiye 15 Temmuz akşamı; Demokrasiye, Cumhurbaşkanına, Devlete, Hükümete, Vatana, Bayrağa, masum Halka... karşı haince planlanan alçak ve çirkin darbe girişimiyle sarsıldı.

     Türk Silahlı Kuvvetleri içinde Vatan hizmeti için kışlada görev yapan askerlerimizi kullanan, milleti kendi evlatlarıyla karşı karşıya getiren; Fetö’nün kuklası olmuş hainlere, cuntacılara ve onların dış bağlantılı dünyadaki destekçilerine karşı; tüm Türkiye, Karadeniz, Trabzon halkı ayaklandı, caddelere, meydanlara akın etti.

     Darbe girişimi haberini aldığı andan itibaren Kahraman Halkımız, ilk görüntülerle ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara döküldü. Ülkemizin her yerinde, her kesimden, her yaştan, her görüşten, her partiden, her meslekten... vatandaşlarımızla, hep birlikte  vatan için Türk bayraklarımızı alıp, il ve ilçe meydanlarına koştuk. 29 gün eşimizle, ailemizle, arkadaşlarımızla hep birlikte meydanlarda ''Demokrasi Nöbeti'' tuttuk. Türk milleti kenetlendi, birlik beraberlik içinde, aynı duygu, düşünce ve vatan sevgisiyle hareket edip ‘’Milli İradesini’’ gösterdi.

     Türk milleti, kadın erkek, genç, yaşlı, çocuk her kesimden vatandaşımız Türk bayraklarını alıp, sokaklara meydanlara koşarak; “Burası benim vatanım, vatanıma hiçkimse dokunamaz, hiçkimse müdahale edemez, ülkemin üzerine hiçkimse oyun oynayamaz dedi. Halkımız; Biz ne dersek o olur, biz seçeriz, biz başa getiririz, Cumhurbaşkanını biz seçtik, Demokrasiye, Cumhurbaşkanına, Devlete, Vatana, Millete, Bayrağa... hiç kimse darbe yapamaz.” dedi.

     Türk halkı; TSK da bulunan aklı selim, milliyetçi, vatansever subayların katkılarıyla birlikte müthiş bir direniş gösterip, ülkemizi karanlığa götürmek isteyenlere karşı tarihi bir mücadele vererek, darbeyi önledi. Her zaman demokrasinin, cumhuriyetin, devletin ve bayrağın yanındayız dedi. Bu mücadelenin ve direnişin kahramanı “Türk halkıdır.”

     Demokrasilerde “halk iradesi” vardır ve 15 Temmuz’da Türk halkı iradesini göstermiştir. Halkın iradesi, görevini kötüye kullananlara karşı birlik ve beraberlik içinde olarak, darbe girişimine dur demiştir. Her kurumda bulunan güvenilir, emin, doğru insanların bulunduğu “halk idaresi” de, planlanan kötülükleri frenler, durdurur. Bireylerden kurumlara kadar; kötü insanlara, kötülük peşinde koşanlara, kötülüklere destek verenlere dur demek, çok değerli ve ulvi vatan görevlerdendir.

     Ayrıca bu milletin hafızası; 15 Temmuz gecesi meydanlara koşup direnmek yerine, ne olur ne olmaz sonucu bekleyelim, ona göre şekil alırız diyerek saklanıp, ortalıkta görünmeyip, darbe girişimi halkımız tarafından bertaraf edildikten sonra, ertesi akşam nihayet meydanlara koşup, ön safta durup bayrak sallayanları da kaydetti. Bu milletin hafızası; 15 Temmuz öncesi ve sonrasını da, kimlerin neler yaptığınıda kaydetti. Kimse bu aziz milletinin hafızasını hafife almasın!

     Türkiye tarihinde "15 Temmuz bir milattır." Bu tarihten sonra ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olmayacak...Türk milleti, 15 Temmuz gecesi direnişiyle; gücünü sandıktan, yetkisini milletten alan iradeyi meşru kabul ettiğini, “demokrasi” ve “milli irade” dışında hiçbir seçeneğe asla boyun eğmediğini ve bundan sonra da eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Halkımızın milli iradeye sahip çıkmasıyla daha iyi anlaşılmıştır ki; kimse Türk milletinin milli ve manevi değerleriyle, inanç ve ayarlarıyla oynamaya kalkmasın, bu millet her zaman gerekli cevabını verir.

     Türk halkı 15 Temmuz’da, tüm dünyaya meydan okuyup, müthiş bir demokrasi dersi verdi ve “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini benimseyerek her şartta demokrasiyi, milli iradeyi savunduğunu gösterdi. Ülkemiz üzerinde hain planları olan, tek hedefleri ülkemizi parçalayıp, bölmek ve paylaşmak olan, dış güçlerin maşası FETÖ ve tüm terör örgütü mensuplarına karşı, vatan savunmasında göğsünü siper eden tüm vatan evlatlarımızla gurur duyuyoruz.

     Türk milleti bu ihaneti ve yaşananları asla unutmayacaktır. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümünde, yapılan demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabırlar diliyoruz. Kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz.

     Bu vatan hepimizin, Türk milleti olarak gidecek başka vatanımız yok. Milli İrademiz güçlü olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti, Devletimiz ve demokrasimiz ilelebet payidar kalacaktır. Hiç kimsenin bunu yok etmeye gücü yetmeyecektir. Uzun yıllardan bu yana söylediğimiz ve olması gerektiği gibi; Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet... Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Hepimize Hayırlı Cumalar.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber