İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü ile

Yaklaşık üç aydır birçok partili siyasetçi tarafından yoğun seçim çalışmalarına şahit olduk. Bu süreçte Rize geneli için söylüyorum sevindirici olan hiçbir üzücü olayın meydana gelmemesi olmuştur.

31 Mart yerel seçimde Rize merkezde Başkan Rahmi Metin 2019 da olduğu gibi yine rahat bir seçim kazandı. Fakat eksileriyle birlikte.

2019 seçiminde Rize merkezde %72,99 oy oranıyla 35.761 oy alarak Başkan seçilen Rahmi Metin, 5 yıl sonra yapılan 31 Mart 2024 seçiminde hem oy oranında düşüş sağladı hem oy sayısında azalma oldu.

Rahmi başkana %58,57 oranında oy verilirken oy sayısında 6 bine yakın azalma oldu.29.313 oy alan AKP adayı Rahmi Metin ikinci kez Rize Belediye Bakanı seçilmiş oldu.

2019 da CHP Fındıklı ile tek Belediye Başkanlığı kazanırken 2024 seçiminde Fındıklıya ilave olarak Pazar ve Ardeşen’i AKP’den alması az başarı değildir.

43 yıl sonra Rize’den Milletvekili çıkaran CHP 3 belediyeyi hanesine ekledikten sonra hedefi büyütmekle çok haklı. Başkan Saltuk Deniz hedefte 80 darbesiyle silah zoruyla alınan Rize Belediye Başkanlığı var derken kafadan atmıyor.

AKP’nin ekonomik zorluklarla tık boğaz ettiği vatandaşında bir patlama zamanı vardır.

İkizdere’de yapılan seçimde MHP ‘li Belediye AKP ye giderken AKP’den 1 İl Genel Meclisi Üyesinin MHP ‘ye gitmesi sürpriz olmadı.

5 yıllık görev süresinde ilçede önemli işlere el atan ve çözümleyen MHP2li Başkan Hakan Karagöz ‘e seçmen 5 yıl dinlenme izni verdi.

Büyük ümitlerle geçen dönemdeki AKP oylarını da arttırarak seçilen Abdi Ekşi Başkan taze kan olarak verdiği ümitlerin yeşermesini bekliyor İkizdereliler.

Bürokrasiden gelen İkizdere’nin 11. Belediye Başkanı Abdi Ekşi 558.14 oran ile 832 oy aldı.

2 İl Genel Meclisi kontenjanı olan İkizdere’de 20 yıldır AKP de olan İl Encümenlerinde bu kez 1 eksilme oldu.

MHP tarihinde ilk kez İkizdere ilçesinden İl Genel Meclis Üyesi seçildi. Eski İlçe Başkanı Abdulrezzak Uzun’un seçilerek ilçeyi temsil edecek olması sessiz

İkizdere’nin sesi olacağı ümidini taşıyor. AKP’den seçilen diğer İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Aksu tecrübelerini hizmete ne kadar yansıtacak zamanla göreceğiz.

Seçimin milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber