İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle31 Mart 2024 günü yapılacak yerel seçim için aday adayları otobüste yer almaya başladı.

Rize’de bazı ilçelerde eski başkanlar yeniden aday adayı olurken geçmiş seçimde aday olup kaybedenlerinde yeniden aday adayı olduğunu görüyoruz.

Rize merkez Belediye Başkanlığı için tek aday mevcut Başkan Rahmi Metin olmalı. Rahmi Metin bu dönemde insan ve şehirle odaklı yaptığı hizmetlerle halkında sevgisini kazandı. Devamında yarar var denilebilen bir İl Belediye Başkanı.

İkizdere’de mevcut Belediye Başkanı MHP li Hakan Karagöz bir kez daha başkanlık yapmak istiyorum diyerek başvuru yapmak için Ankara’ya MHP Genel Merkezine giderek Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi ile birlikte başvurusunu yaptı. İki mevcut Başkanda kesin MHP adayı.

İkizdere’de AKP aday adayı olarak Abdi Ekşi ve Bülent Gençali İlçe Başkanlığına başvuru yaptı.

Kalkandere’de mevcut başkan doğal aday yanında aday adayı olanlar var. AKP olarak burada Hasan Yılmaz, Mehmet Yılmaz, Erkut Tüfekçioğlu, Kader Çolak’ın adaylık başvuruları var.

İyidere’de çalışmasıyla kendini ispatlamış Saffet Mete âdeta banko aday gibi. İyidere’de AKP den karşısına aday adayı çıkmadı.

Derepazarı’nda mevcut Başkanın MHP den seçildikten sonra istifa ederek daha sonra BBP ‘ne katılması sonucunun sandığa nasıl yansıyacağını 31 Mart akşamı göreceğiz.

Burada da AKP de 5 aday adayı başvurusu var. Geçen dönem Başkanlardan Şaban Kalça’nın şansı daha fazla görülüyor. İmkân verilirse Şaban Başkanın güzel hizmetlere al atması bekleniyor.

Ardeşen’de 3 AKP aday adayı var.

Fındıklıda da AKP ye rağbet olmuş.4 aday adayı varmış.

Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde AKP nin 2 şer aday adayı başvurusu olmuş.

AKP de 10 aday adayı başvurusunun olduğu Pazar ilçesinde mevcut Başkan Ahmet Basa’dan memnunluk duymayanlar çoğunlukta ki rakip fazla çıktı.

Çayeli ilçesini geçen dönem MHP li Çiftçiye kaptıran Hayati Yazıcı’nın ilçesinde, Başkanlık için 7 aday adayı başvurusu var. Önceki dönemin İlçe Başkanı da aday adayı olmuş.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber