banner240
banner237
banner238

Ak Parti iktidarı zaman zaman öyle abuk subuk işler yapıyor ve beyanatlar veriyor ki, en başta kendi taraftarlarını zor durumlara sokuyor.

Burada sadece bir yıldır memurlara ve emeklilere vereceğini vaat ettiği bir 3600 ek gösterge meselesi var. Arkadaş bunu vereceksen ver nedir öyle zaman zaman verdim veriyorum havaları ile insanları avutup duruyorsunuz. Sizin karşınızda dalga geçeceğiniz enayi insanlar yok.

Nedir mesele, neden söylendiği halde bir türlü verilmiyor. Paranız yoksa kendiniz aldığınız o ballı maaşların parasını nereden buluyorsunuz.? Hem sonra insanların ümitleri ile neden oynuyorsunuz?

Kendi aylıklarınız söz konusu olunca, sessiz sedasız kimse duymadan normal devlet memuru aylığının iki katı artışı sağlıyorsunuz da garibanlara sıra gelince neler oluyor bunu da bir açıklayın şu millete.

Böyle yaptığınız için milletvekilleri halkın arasına dahi çıkamıyorlar. Bunlar neyin vekilidir belli değil. Ararsınız telefonunuza çıkmazlar. Zaten telefonlarını zor bulursunuz da orası işin başka tarafı.

Türkiye’de gelir dağılımı yerlerde sürünüyor. Bunu görmüyorsunuz peki neyi göreceksiniz sayın Maliye Bakanı beyefendi soruyorum size. Öyle televizyonlara çıkıp afra tafra yapmakla bakanlık olmaz bunu da unutmayın.

Daha sonra günün birinde bu halkın arasına dönmek zorunda kalacaksınız. Peki o zaman nasıl dolaşacaksınız milletin arasında utanmayacak mısınız?

Öyle Cumhurbaşkanının damadı olmakla bakan olduğunuz çok açık ortada. Zaten öyle olmasa siz de iyi biliyorsunuz ki, size o bakanlıkta odacı koltuğu bile verilmezdi.

Bakan olunca, dolardaki kur artışının nedenini öyle sağa sola yıkmaya çalıştınız ama biz bunları yemedik bilmeni isterim. Siz bu işleri bilmiyorsunuz. Çekip gitmeniz en hayırlı işiniz olur.

Burada tekraren söylemek istiyorum ki, 3600 ek gösterge işini bir an evvel hayata geçirin. Aksi halde bu sizlere çok pahalıya mal olabilir. Bakın şu anda bile emekli olmak için bu sözünüzün hayata geçmesini bekleyen binlerce kamu görevlisi var. Ama belli ki sizin bunlardan dahi haberiniz yoktur.

Kim bilir belki de 3600 ek gösterge sözünü sayın Cumhurlaşanımızın daha söylediğini unuttunuz.

Milletvekili olup hiçbir iş yapmayan insanlara çuvalla para verip sabahtan akşama kadar çalışan gariban kamu görevlilerini görmeyen bir yönetimin adil olduğunu kim iddia edebilir. ?

Çok yazık, iktidar ve muhalefet hepinize diyorum. Sizlere hakkımızı asla helal etmiyoruz. Hani etsek de o helal olmaz zaten. Kendi aylıklarınızın artışında nasıl da bir araya gelebildiğinizi bu millet hayretle ve ibretle izliyor. Sanmayın ki, kimse farkında değil.

Neden hiçbir milletvekili halkın arasına girmiyor.? Tabii ki girmiyor değil giremiyor. Yüz yok çünkü, herkesin maaşı ballı. Herkesin keyfi yerinde. Millete göz dağı vermek için televizyonlarda laf ebeliği yaparak güya birbirilerine laf yetiştiriyorlar.

Ne yazık ki, sizler için halkın ne düşündüğünü ve kendi aralarında neler söylediklerini buradan yazamıyorum. Ama sanırım siz bunları da biliyorsunuzdur.

Vicdanınız zerre kadar kalmışsa bu sözlerimi biriniz duyar ve duyduğunu bizler de anlarız.

07.07.2019 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber