Trabzonspor Avrupa sınavındaki moral bozucu sonucun ardından, ligde kendi saha ve seyircisi önünde muhtemel bir liderliğinde hesap edildiği bir maçta Kasımpaşa’yı ağırladı. 

Liderlik ihtimalinin olduğu bu maça taraftar beklenen ilgiyi göstermedi, halbuki geçtiğimiz sezonda ligin 9.haftasında liderliği alan Trabzonspor, ligi forse ederek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Ancak Trabzonspor geçen sezondan çok uzak bir görüntü ortaya koyuyor. Liderlik olasılığı olan bir maçta, üstelik kendi saha ve seyircisi önünde o kadar durgun, baygın ve beklenenden uzak oynuyorki, rakibi boğacak pozisyonları bol bir takım arıyoruz ama bulabilene aşk olsun.

Yusuf Yazıcı’nın çok etkisiz olduğunu, hatta buradan giderken, yani buradan gönderdiğimiz kaliteli topçu Yusuf’un, çeyreğini bile geri göndermemişler. Hugo geçen sezondan çok uzak, korkak bir oyun oynayan duruma gelmiş, Gomez artık sahne alsın bekliyoruz, ama ısrarla sahneden uzak duruyor.

Maçın ilk devresi çok etkisiz futbol ortaya koyan her iki takımda, seyir keyfi olmayan, tabiri caizse yavan bir oyunla izleyenleri oldukça sıktı. Böyle bir oyundan gol çıkmamasıda doğal olarak normal bir sonuçtu ki, takımlar devreye 0-0 beraberlikle girdi.

Maçın ikinci devresine Trabzonspor iyi başladı, rakibine baskıda kurdu fakat, üç puan ve liderlik için gerekli olan golü bulamadı. Başakşehir’in kendi sahasında Sivasspor’a yenilmesi Trabzonspor için büyük avantajdı, bu avantajı değerlendiremeyen Trabzonspor, liderliğide alamadı, halbuki bu liderlik psikolojik olarak müthiş moral olacaktı.

Trabzonspor taraftarının maçın bitiş düdüğü ile takıma ve hocaya tepkili olduğunu gördük, haklılar mı? evet haklılar, Trabzonspor’un bu kadar kötü olmaya hakkı yok, hemde kendi saha ve seyircisi önünde, lider olabileceği bir maçta bu kadar kötü olmaya hiç hakkı yok.

Şiddetle gole ihtiyacın olduğu bir maçta, maçın bitimine az bir süre kalmışken golcünü dışarı alıp, orta saha oyuncusu oyuna almak çok akıllıca olarak durmuyor. Gomez golcü, ligde henüz gol atamamış olabilir fakat, öyle bir anda öyle bir vuruş yaparki, seni lider yapar, sen napıyorsun hocam, neden formsuz oyuncularda ısrar ediyorsun anlamak mümkün değil. 

Hamsik’in oyundan alınması başlı başına bir harakiri gibi oldu, Hamsik orta alanda ayakta kalan ve araya top atan tek oyuncuydu, ayrıca takımda yaşına rağmen en çok koşan adam Hamsik’ti, hoca bence Hamsik’i oyundan almak İçin acele etti ki, ondan önce oyundan çıkması gereken başka oyuncular vardı.

Sonuç olarak Kasımpaşa ile golsüz berabere kalarak moral ve motivasyon İçin çok şey kaçıran Trabzonspor, bu kaçan balığın büyük olduğunu sonradan anlayacak. 

Bu şansı fırsata çeviremeyen Trabzonspor bence oyunculardan evvel Abdullah Avcı’yı sorgulamalı, tabiki daha sezonun başı ve tabiki halen hocaya güvenim tam ve bu yıl şampiyonluk İçin en büyük adayın Trabzonspor olduğunu düşünüyorum fakat, Trabzonspor çok önemli olan bu maçı Abdullah hoca’nın tercih ve hatalarına sebep verdi diye düşünüyorum. Çünkü bu ara Trabzonspor’da Abdullah Avcı maalesef çok formsuz. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber