banner240
banner237
banner238

Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor, fakat Trabzonspor sanırsam Kayserispor maçını maçtan evvel kafasında oynamış ve kazanmışki, sahaya yorgun isteksiz vede maç kazanacak coşkudan uzak çıktı.

Kayserispor bu tip maçları zaten iyi oynayan bir takım ve dersinede iyi çalışmış, Kayserispor maça kapanarak başladı, galibiyet için saldıracak olan Trabzonspor’un arkada açık vereceğini ve kontra ataklarla bu açığı değerlendirip gol bulacağını hesap eden Hikmet Karaman ilk devre itibarıyla planlarını hayata geçirip sahayada yansıtınca, maçın devreside Kayserispor’un 2-0 üstünlüğü ile geçildi.

Trabzonspor’a gelince Dorukhan’ın yokluğunu bu kadar hissetmesi, daha evvelki maçlarda eksik oyuncuların yokluğunun hissedilmediği ile ters orantılı oldu, bu eksik Trabzonspor’u orta sahada güçsüz bırakınca, Bakasetas, Siopis ve Abdülkadir üçlüsü pekte etkili olamadı, bunlara stoperde genç ve tecrübesiz Ahmetcan’ın hatalarıda eklenince olan oldu zaten.

Dolayısıyla Orta sahada top tutan ve bu topları kanatlara, yada Trabzonspor defansının arkasına iyi oynayan Kayserispor ilk devre oldukça etkili oldu, Kayserispor’un bu etkili oyunu, Trabzonspor’un beklerininde formsuzluğu ile, oldukça Trabzonspor’u zorda bıraktı.

Trabzonspor Orta sahada etkisiz, bekleride formsuz olunca sonuç kaçınılmaz oluyor, Trabzonspor’un bu kadar etkisiz bölgelerine karşın, Kayserispor’da iyi kapanınca hücumda istenilenden çok uzak kalan Trabzonspor ilk devre itibarıyla tehlikeli bir pozisyonu bile olmadı. 

Trabzonspor ikinci devreye üç oyuncu değişikliği ile başladı, Yusuf, Denswil ve Djaniny bu oyuncular maça heyecan ve baskılı oyun getirdi. 

Maçın ilk devresi idman havasında geçen maç, ikinci devre şampiyonluk havasında geçti, Abdullah Avcı oyuna müdahalesi ile Trabzonspor’un 2-0 mağlubiyetten geri dönmesini sağladı, önce Edin Vişça, sonra Djaniny’nin golleri zaten Trabzonspor’u coşturmaya yetti, 

Beraberliği yakaladıktan sonra daha dikkatli ve kontrollü oynayan Trabzonspor maçın uzatma dakikalarında yakaladığı penaltıyı Nwakaeme gole çevirince, taraftarlardada, oyunculardada coşku tavan yaptı.

Bu coşkuyla Taraftarlar iyiden iyiye şampiyonluk havasına girdi, şampiyonluğu hakediyorlarda, taraftarlar kendilerine bu coşkuyu yaşatan hocalarına ve ekibine de gerekli övgü ve desteği fazlasıyla veriyorlar. Abdullah Avcı’yı tribünlere çağıran taraftara, Abdullah Avcı bütün teknik ekibi, oyuncu ekibi ile tam bir ordusu başında bir komutan gibi trübünleri selamlayarak cevap verdi. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Abdullah doksanbir 2 yıl önce

Yazını okuyunca maçı ikinci kez seyretmiş gibi oldum.
Tüm ayrıntılarıyla güzel yazdın teşekkürler

Avatar
RASIM 2 yıl önce

Artık şampiyon diyebiliriz

Avatar
Güngör Baytar 2 yıl önce

Çok renkli bir mücadele oldu. Trabzonspor zorlukların üstesinden gelmeyi bildi. Ama yine de işi son dakikaya bırakmamak gerek.

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber