Avrupa biletinin en kısa, 
en kestirme yolu olan Ziraat Türkiye Kupasını kazanmak olduğundan, 
bu yolda çok kritik bir maça çıktı Trabzonspor.

Fatih Karagümrük ile karşılaşan Trabzonspor, 
iki ayaklı olan maçın ilk ayağı olan bu maçta, evinde ve taraftarının önünde, ikinci maça şansı bırakmamak için mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıktı. 

Bu maç önü yaşadığımız üzücü habere değinmeden olmaz.

Gün içerisinde eski başkanımız, büyük ve efsane başkan, ayrıca onursal başkanımız ve eski spor bakanı olan sevgili Mehmet Ali Yılmaz’ın ani vefat haberi geldi.

Bu vefat haberini Trabzonspor camiası derin bir üzüntüyle karşıladı. Çeşitli kulüplerden ve çevrelerden yayınlanan taziye mesajları oldukça dikkat çekti.

Sevgili Mehmet Ali Yılmaz 76 yaşındaydı. 
İstanbul Beşiktaş’ta ki evinde ölü olarak bulunduğu söylenen başkanın, neden ölmüş olabileceğiyle alakalı net bir açıklama henüz olmamasına rağmen, ilk incelemelerde ölümünün gözle görülür herhangi bir belirtisi olmadığı açıklandı. 

Efsane başkanın cenaze merasimi Cuma günü, 
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi camiinde, 
Cuma namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazından sonra toprağa verilecektir. 

Allah cc Büyük başkana gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.
Yakınlarına sabırlar diliyorum. 

Maça dönecek olursak.
İki takımda maça dengeli ve sakin başladı. 
Trabzonspor biraz vitesi artırınca 15.dakikada Fountas’ın müthiş asistiyle buluşan Vişça, topu şokuna çekip düzgün bir vuruşla golü kaydetti ve 1-0 öne geçtik.

Bu golden yedi dakika sonra 22.dakikada Karagümrük golü buldu ve skoru 1-1’le eşitledi.
Bir kaç uzaktan gelen şutu harika kurtaran Uğurcan, golü inanılmaz bir şekilde kapattığı köşeden yedi. 

Dikkatli ve dengeli oynayacağım diye korkak ve kötü oynayan bir Trabzonspor var ilk yarıda sahada. 
Seyirci statta, zemin harika, tur için avantaja ihtiyaç var Bedir bu sıkıntı anlamadım. 
Sevgili onursal başkana üzüldünüz desem sanmıyorum, eee zorunuz ne? 

Trabzonspor’da stoperler baktıki, ilerideki arkadaşlar işi başaramayacak, iki stoper birden ileri çıkıp, Mendy’nin asistiyle Denswil tek vuruşla harika bir gol attı ve takımını 2-1 üstünlüğe taşıdı. 

Bu gole sevinelim derken,
Enis Destan anlamsız şekilde rakibinin göğsüne yumruk atınca kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. 
Trabzonspor için oldukça önem arzeden bu müsabakada böyle bir cahilliğe imza koyan oyuncuyu elinde tutmayacaksın. İsterse Messi olsun. 

Aslında eksik kalmamızdan sebep, Trabzonspor ikinci devreye çok dikkatli başladı, bu da Fatih Karagümrük’ün baskılı başlamasına ve iyi oyununa neden oldu gibi gözüktü ancak, 48.dakikada Pepe’nin üstün gayretiyle kazandığı topu Vişça’ya aktarması, Vişça’nın bu topu asiste çevirmesi, açıkçası beklenmedik bir andı.

Vişça’nın harika asistine, tek vuruşla golü bulan Fountas Trabzonspor’u 3-1’lik üstünlüğe taşıdı.

Bu gol den sonra Fatih Karagümrük oyun üstünlüğünü eline aldı gibi gözüktü, ancak Trabzonspor eksik olmanın verdiği dezavantajla defansif anlayışa evrilince oyun böyle gözüktü.

Tribünlerdeki seyirci bu dakikalarda Trabzonspor’dan desteğini hiç esirgemedi. 
Sadece Trabzondan değil, çevre illerden de taraftarların gelmesine rağmen tribünleri dolduramamakta ayrı bir üzüntü veren unsur oldu.

Özellikle çevre illerden gelen taraftarların hepsine, özellikle bildiğim tanıdığım ve Bayburt‘tan bu maç için gelen sevgili abimle arkadaşlarına, bu kritik müsabakada, o kadar zahmet çekip ve ekonomik harcama yaparak gelip Trabzonspor’a destek verdikleri için, ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Fountas’ın yerine 57.dakikada oyuna giren Onuachu, gördüğümüz kadarıyla güçlü döndü, buda Trabzonspor adına sevindirici bir gelişmeydi.

Trabzonspor’lu oyuncuların üstün gayret ve efor harcadıkları dakikalarda, Karagümrük’ün baskı kurduğunu gördük. Bu baskı sonucu 81.dakikada golü bulup skoru 3-2 yaptılar. 

Çok rahat Final vizesi alabileceğimiz bu müsabakada, zor anlar yaşamamıza ve oyuncuların üstün gayret sarfetmelerine sebep olan, Enis Destan’ın bu durum karşısında bütün takım arkadaşlarından olacağı gibi, taraftarlardan da özür dilemesi gerekmektedir. 

Fatih Karagümrük üçüncü gol için oldukça istekli ve baskılı olmaya çalıştığı anlarda, on kişi ile mücadele eden Trabzonspor zaman zamanda olsa rakibine zor anlat yaşattı fakat, gol bulmakta zorlandık. 

Bugün aldığımız acı kaybımız eşliğinde, aradığımız final vizesini bulmak için, oldukça mücadele verdik fakat, final kapısını ardına kadar açamasakta, 3-2’lik skorla bu kapıyı araladık diye düşünüyorum. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber